До святкування Дня української писемності і мови

           З метою популяризації української мови 04.11.19 р. із студентами ННІ ЕКТ проведено годину спілкування  «Маестро українського перекладу»,  присвячену творчості Миколи Лукаша.  М. Лукаш -  поет  і лінгвіст, знавць більш  20- ти мов, геніальний митець, який у радянські часи подарував українському читачеві понад 1000 видатних творів світової літератури від ста авторів!

          Студенти мали можливість ознайомитись з творчістю  письменника, який виконав близько 3500 перекладів українською, серед яких "Декамерон", "Дон Кіхот", "Фауст", "Мадам Боварі", твори Гарсії Лорки, Роберта Бернса, Фрідріха Шиллера, Генріха Гайне та ін., був упорядником 6-ти словників, серед яких словник українських фразеологізмів. Микола Олексійович Лукаш намагався витворити соборну українську мову, де поєдналися б тисячолітні набутки територіальних говірок і діалектів, мовні скарби Правобережжя і Лівобережжя.

          Неперевершений митець не схилився перед владою і спромігся своїми чарівними переспівами переконати в милозвучності, довершеності та виразності української мови, долучивши шедеври світової класики до українського культурного процесу.

Запрошуємо до Наукової бібліотеки ознайомитися з творчим доробком Миколи Лукаша!

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка