30 липня – Міжнародний день дружби

«Дружба має різні вияви,

але закон у неї один − вірність.»

М. Коцюбинський

30 липня світова спільнота відзначає Міжнародний день дружби. Зовсім молоде свято, було започатковано в 2011 році, коли Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про проведення Міжнародного дня дружби між державами, культурами та всіма людьми на Землі. Дружба між народами, державами, культурами і окремими особами може надихнути на зусилля із забезпечення миру і дає можливість побудувати мости між суспільствами, які шанують культурну різноманітність», − наголошується в документі

Цей День покликаний зміцнити дружбу між народами світу, показати, що люди, їх погляди, переконання, культури хоч і дуже різні, проте рівні між собою та заслуговують поваги.

Ідея Міжнародного дня дружби незалежно від раси, культури, кольору шкіри чи віросповідання, вперше була запропонована 20 липня 1958 року доктором Артеміо Брачіо під час вечері з друзями в Пуерто Пінаско, Парагвай. Так було створено міжнародний рух «World Friendship Crusade».

Дружба дійсно не має меж. Ці унікальні людські взаємини виступають справжнім двигуном толерантності, зміцнення життєствердних ідей, обміну культурних традицій і досягнень в ім'я миру та розвитку. Одним із завдань Міжнародного дня дружби є залучення молоді до громадської діяльності, яка спрямована на шанобливе сприйняття різних культур.

Дружба є найважливішим елементом як взаєморозуміння, так і гарних, добросусідських відносин. Ми, люди, всі такі різні, у нас можуть бути зовсім своєрідні погляди на одні й ті ж речі, різна культура, різні підходи у вирішенні тих чи інших питань, але не маючи дружби між собою, ми починаємо наражати на небезпеку не тільки оточуючих нас людей, але також і самих себе.

Пропонуємо ознайомитися з літературою на дану тематику, яку ви можете отримати, звернувшись до Наукової бібліотеки:

  • Ремарк, Э. М. Три товарища : Роман. Т.3 / Э. М. Ремарк ; Пер. с нем. – М. : АО"ВИТА-ЦЕНТР", 1992. – 416 с.
  • Лондон Дж. Сердца трех [Текст]: роман / Дж. Лондон ; Пер.с англ. – Днепpопетpовск : Редотдел облупpавления по печати, 1992. – 320 с.
  • Дюма А. Три мушкетера [Текст]: роман / А. Дюма – Куpск : МНПП Сеймъ, 1992. – 496 с.
  • Каверин, В. А. Два капитана: роман в 2-х кн. / В. А. Каверин. – Киев : Рад. шк., 1982. – 528 с.
  • Сент-Екзюпері, Антуан. Маленький принц [Текст] / А. Сент-Екзюпері; Перекл. з фр. А. Жаловського. – Київ : Вид-во ЦК ЛКСМУ "Молодь", 1976. – 95 с.
  • Соротокина, Н. М. Гардемарины вперед : роман . Кн.1. / Н. М. Соротокина. – Харьков : Гриф, 1992. – 368 с.
  • Соротокина, Н. М. Гардемарины, вперед! [Текст] : роман. Кн.2. / Н. М. Соротокина. – Харьков : Гриф, 1992. – 320 с.

Для пошуку інших видань радимо звернутися до Електронного каталогу НБ.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка