6 серпня – Міжнародний день «Лікарі світу за мир»

6 серпня - це особливий день, коли лікарі планети Земля солідарно закликають політиків покласти край війнам, припинити вбивства і кровопролиття, згадати про гуманізм і милосердя. Організація «Лікарі світу» святкує цей день своєю повсякденною роботою та хвилиною мовчання по загиблим лікарям та невинним жертвам у всьому світі. Цей рух виник в 1980 році у Франції в результаті від’єднання від іншої міжнародної організації «Лікарі без кордонів». З тієї пори великі підрозділи «Лікарів світу» з’явилися в дванадцяти країнах, враховуючи США, Англію, Нідерланди.

Цей день відзначається в річницю страшної трагедії – дня бомбардування японського міста Хіросіма (Hiroshima). В результаті вибуху загинуло понад 130 тисяч жителів міста, з них 78 тисяч – миттєво. Без житла залишилися десятки тисяч людей, а саме місто перетворилося на палаючі руїни. Хіросіма – символ боротьби проти зброї масового знищення.

На превеликий жаль, сотні українців зараз гинуть, захищаючи територіальну цілісність своєї Батьківщини. Українські лікарі не виходять з операційних, проводячи надскладні операції. Всі вони віддаються до останнього, щоб якомога більше людей продовжували жити. Надаючи допомогу на передовій, медики наражаються на смертельну небезпеку, отримують поранення, а дехто з них – гине.

Нині «Лікарі світу за мир» - незалежний гуманітарний рух. Спільнота, що працює вдома і за кордоном, щоб надати нужденним людям доступ до охорони здоров’я. Завдяки 400 програмам у 80 країнах, в яких беруть участь більш ніж 3000 добровольців, надається медична допомога, проходить робота над усуненням основних бар’єрів для охорони здоров’я.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка