22 січня - День Соборності України

Тривалий час українські землі були розділені кордонами двох імперій. Однак українці мріяли про єдність та власну державу.

Щороку 22 січня в Україні відзначають День Соборності України. Саме в цей день у 1919 році проголосили Акт злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. День Соборності України відзначають згідно з Указом президента України     № 42/99 від 21 січня 1999 року. 

22 січня 1990 року в Україні відбулася одна з найбільших у центральній і східній Європі масових акцій – «живий ланцюг» як символ єдності східних і західних земель України та знак ушанування подій Української революції. Більше мільйона людей, узявшись за руки, створили безперервний ланцюг від Києва до Львова.

Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це суспільна потреба берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.

Наукова бібліотека пропонує Вам переглянути віртуальну виставку «Соборність України – основа державності»

Більше інформації про літературу з даної тематики Ви можете знайти в електронному каталозі НБ

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка