1 жовтня ‒ Міжнародний день музики

«Без музики життя було б помилкою.» Фрідріх Ніцше

Музика – це надбання усіх народів і народностей, один із найпрекрасніших винаходів людства.

Міжнародний день музики відзначається щорічно 1 жовтня, починаючи з 1975 року. Свято засноване за ініціативою Міжнародної музичної ради (IMC) при ЮНЕСКО на 15-й Генеральній асамблеї IMC в Лозанні. Одним з ініціаторів установи Міжнародного дня музики є композитор Дмитро Шостакович. Мета святкування Міжнародного дня музики полягає в тому, щоб показати людству всю важливість і цінність музики, нагадати про досягнення великих композиторів, які крізь століття пронесли свою любов до музичної творчості.

З музикою людство знайоме з давніх часів. У печерах Африки збереглися наскальні малюнки давно зниклих племен. На малюнках зображені люди з музичними інструментами. Ми вже ніколи не почуємо тієї музики, але колись вона скрашувала життя людей, примушувала їх радіти або засмучуватися. У 2000 році китайські археологи виявили музей музичних інструментів, створених 2 тисячі років тому.

Музика володіє величезною силою. На світі знайдеться мало людей, байдужих до музики. Багато композиторів намагалися виразити через неї стан своєї душі. Їх великі імена завжди з вдячністю будуть вимовляти нащадки.

Щорічно, цей Всесвітній день, День прекрасного та дивовижного світу музичного мистецтва відзначається проведенням чудових концертів та концертних програм, за участю кращих художніх колективів, музикантів та артистів. Повсюдно звучать безцінні твори й шедеври, що стали надбанням світової музичної культури. Музика ніколи не старіє, вона дозволяє нам доторкнутися не тільки до часів їх авторів, але і відчути своє сьогодення та поглянути з надією у майбутнє.

Наукова бібліотека пропонує Вашій увазі:

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка