12 травня – День екологічної освіти

День екологічної освіти значимий не тільки для тих, хто займається екологічним просвітництвом і освітою, але і для всіх жителів нашої планети, адже мова йде про безпечне життя в майбутньому всіх нас.

Наслідки впливу діяльності людини на навколишнє середовище дедалі стають відчутнішими, тому людство, нарешті, почало усвідомлювати неможливість власного існування без збереження природи у всьому її різноманітті. Проте екологічна культура сучасного українського суспільства викликає сльози на очах і без підвищення її рівня неможливо сподіватися на позитивні зміни. Людство повинно розуміти, що в природі існують табу, які порушувати людина немає права, якщо хоче вижити

Конференція ООН в Ріо-де-Жанейро в 1992 році, на якій обговорювалися проблеми навколишнього середовища та розвитку освіти, у своїх документах і рішеннях також підкреслила величезне значення екологічної освіти в реалізації стратегії виживання та сталого розвитку людства.

Екологічна освіта в світі та в Україні вважається сьогодні пріоритетним напрямом навчання і виховання молоді в загальноосвітніх школах та закладах вищої освіти.

Підготовка громадян з високим рівнем екологічних знань, екологічної свідомості і культури на основі нових критеріїв оцінки взаємовідносин людського суспільства й природи, повинна стати одним з головних важелів у вирішенні надзвичайно гострих екологічних і економічних проблем сучасної України. Саме екологічні знання дозволяють людині усвідомити, до яких катастрофічних явищ можуть призвести згубні звички щодо природи, а також зрозуміти, як уникнути подібних наслідків. Прищеплення екологічної культури сьогодні – запорука збереження здоров’я майбутніх поколінь!

Наукова бібліотека запрошує переглянути віртуальну виставку «Вода – дорогоцінний дар природи!»

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка