15 червня - народився Іван Миколайчук

Український кіноактор, кінорежисер, сценарист Іван Васильович Миколайчук народився 15 червня 1941 року в Чернівецькій області в багатодітній сім’ї.

Серед зіграних героїв Івана Миколайчука є як позитивні, так і негативні. Старше покоління ніколи не забуде такі кіношедеври за участю чудового артиста, як «Тіні забутих предків», «Білий птах з чорною ознакою», «Пропала грамота».

У 1979 році виходить у світ його перша режисерська робота – художній фільм «Вавілон XX».

Помер Іван Миколайчук у віці 46 років. На рахунку цього чудового артиста більше 35 ролей, 8 сценаріїв, 2 режисерські роботи, а так само визнання народу, підкореного талантом і харизмою. Його називали обличчям і душею українського поетичного кіно, аристократом духу, блискучим самородком. В його особі українська нація має світового невмирущого позитивного героя, який пробуджував національний дух українців. Державну Шевченківську премію Іван Миколайчук отримав посмертно.

Наукова бібліотека пропонує переглянути ресурси Інтернет "Пам'яті Івана Миколайчука: цікаві факти життя, спогади колег і рідних, містична смерть" та "Іван Миколайчук. Цікаві факти із життя кінозірки"

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка