16 липня – День бухгалтера України

Офіційний професійний День бухгалтера, має щорічний характер і відзначається в Україні на підставі датованого 18-го червня 2004 року Указу Президента України.

Дата свята була встановлена 16 липня, тому що саме в цей день в суверенній Україні в 1999 році прийняли довгоочікуваний Закон України, де були закріпленні основи положення «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Встановлення свята дозволило підняти престиж професії, змусило представників державної влади по-новому подивитися на фахівців, усвідомити, що бухгалтерський облік – це не лише податкова звітність, але і основа для ухвалення управлінських рішень

Професія бухгалтера шанована в багатьох країнах. Про престиж цієї професії свідчить також і наявність Міжнародного дня бухгалтера, який відзначається 10 листопада.

Основні управлінські завдання бухгалтерського обліку – це збір і обробка достовірної і максимально повної інформації про діяльність опікуваного господарювання суб’єкта, що в свою чергу переслідує не тільки ведення правильної податкової звітності та фінансового контролю, а й життєво необхідно для прийняття рішень, заснованих на економічному аналізі цих даних. На скільки ці рішення будуть вірними, на стільки господарюючий суб’єкт буде почувати себе впевнено і спокійно не тільки сьогодні, а й в найближчій перспективі.

Наукова бібліотека щиро вітає бухгалтерську службу ХНТУСГ ім. П. Василенка з їх професійним святом! Нехай цей чудовий літній день для Вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу. Дякуємо за вашу кропітку працю і точність у розрахунках. Добробуту Вам і процвітання. Будьте щасливі, кохані, обдаровані долею, винагородженні добротою. Хай рідні та друзі оточують вас любов’ю і повагою, а держава гідно оцінює вашу працю! Рахуйте гроші із задоволенням! Нехай ваш дебет завжди сходиться з кредитом! Зі святом Вас!

Пропонуємо ознайомитися з літературою на дану тематику, яку ви можете отримати, звернувшись до Наукової бібліотеки:

  • Бухгалтерський облік: основи теорії та практики [Текст] : підручник / А. Г. Загородній [та ін.] ; Нац. ун-т "Львів. політехніка". - 4-те вид., доопрац. і доп. - Львів : Вид-во "Львів. політехніка", 2018. - 280 с.
  • Усатенко, О. В. Бухгалтерський облік і аналіз венчурної діяльності [Текст] : монографія / О. В. Усатенко ; Житомир. держ. технолог. ун-т. - Дніпро : Середняк Т. К., 2017. - 392 с.
  • Бухгалтерський облік [Текст] : зб. задач і тестів : навч. посіб. / Н. В. Гудзь [та ін.] ; Тернопіл. нац. екон. ун-т. - Тернопіль : Крок, 2017. - 204 с.
  • Лишиленко, О. В. Бухгалтерський облік [Текст] : підруч. для студ. вищ. навч. закл. / О. В. Лишиленко. - 3-тє вид., перероб. і доп. - Київ : Центр учб. літ., 2017.
  • Бухгалтерський облік: загальна теорія [Електронний ресурс] : метод. рек. для проведення семінар. занять з дисц. / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: Т. Г. Маренич, С. В. Руденко. - Харків : [б. в.], 2016. - 40 с.

Для пошуку інших видань радимо звернутися до Електронного каталогу НБ.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка