16 травня – День науки України

День науки – професійне свято для всіх громадян України, чия робота так чи інакше пов’язана з науковими дослідженнями. Це порівняно молоде свято для українських вчених, хоча Національна академія наук України (НАНУ) була створена ще у 1918 році. Після того, як Україна увійшла до складу СРСР, серед подібних республіканських академій у Радянському Союзі НАН України завжди була в числі незаперечних лідерів. 1997 року Указом президента України Леоніда Кучми було встановлено в Україні професійне свято працівників науки – День науки з відзначенням його кожну третю суботу травня.

Мета цього свята – вшанування наукових традицій та досягнень учених. Щороку до дня науки присуджується п'ять Премій Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій.

Це свято органічно увійшло в життя ХНТУСГ ім. П. Василенка і дійсно стало днем шанування всіх, хто пов’язаний з науковими дослідженнями, з науковою творчістю. Недарма кажуть: той, хто творить, той спілкується з Богом. Наш університет знаний в Україні своїми науковими школами, своїми видатними вихованцями, своїми науковими здобутками. Проте, це вимагає від кожного науковця ще більшої відповідальності, віддачі та реалізації амбітних наукових проєктів.

Вітаємо всіх науковців з Днем науки і бажає всім міцного здоров’я, натхнення і наснаги, невичерпного творчого пориву у здійсненні всіх творчих планів.

Наукова бібліотека запрошує переглянути віртуальну виставку «Вчені – засновники аграрної науки»

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка