17 червня – Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою

Всесвітній день боротьби з опустелюванням та засухами міжнародна спільнота відзначає 17 червня, адже саме цього дня в 1994 році була прийнята Конвенція ООН про боротьбу з опустелюванням.

Деградація земель та опустелювання – одні з найбільших загроз для сталого розвитку людства. Їх глобальний масштаб спричиняє серйозні проблеми як екологічного, так і соціально-економічного характеру – вимушений голод та масові міграції населення.

Біля 40% людства страждає від нестачі води. За даними міжнародних експертів, 12 мільйонів гектарів земель та 75 мільярдів тонн родючих грунтів щорічно стають непридатними для використання.

<Прогнозують, що до 2030 року потреби у продовольстві, енергії та воді зростуть щонайменше на 50%, 45% та 30% відповідно.

Цей день покликаний звернути увагу світової спільноти на необхідність міжнародного співробітництва для ефективної боротьби з опустелюванням і засухою в природі. Цей процес змушує бити тривогу багатьох вчених, оскільки він сильно загрожує навколишньому середовищу нашої планети.

Україна відчула загрозу опустелювання близько 40 років тому, коли в південних областях подекуди зафіксували піщані бурі, почали зникати флора та фауна, люди покинули свої домівки.

Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухами – чудовий привід, аби замислитись над проблемами збереження і відтворення родючості українських земель. Адже, зберегти рідну землю для майбутніх поколінь, передати її у спадок нащадкам квітучою і багатою – наш святий обов’язок!

 

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка