17 ЛЮТОГО – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СПОНТАННОГО ПРОЯВУ ДОБРОТИ

"Доброта - це те, що може побачити сліпий і почути глухий" (Марк Твен)

В нашому жорстокому світі сьогодні багатьом не вистачає доброти та тепла від близьких людей, а  шалений темп життя змушує людей пристосовуватися до реалій буденності. Комусь заважає втома, хтось через справи не помічає того, що відбувається навколо, а інший просто байдуже проходить повз людини, яка потребує допомоги.

Дане свято – це привід згадати про справжні цінності нашого життя і про те, що доброта здатна зцілити від душевних мук і недуг кожного, хто її виявляє!

Рішення відзначати це свято було прийнято 13 листопада 1998 року в місті Токіо, де представники-ініціатори «руху доброти» від різних країн, запропонували святкувати цей день саме 17 лютого незалежно від громадянства, національності і релігійних переконань. Сьогодні свято проходить щорічно в багатьох країнах світу і нерідко супроводжується благодійними заходами та марафонами. Девізом Дня спонтанного прояву доброти можна вважати слова великого американського класика: «Доброта – це якість, прояв якої ніколи не буває зайвим».

У День спонтанного прояву доброти ініціатори цього світлого свята просять нас озирнутися навколо і почати помічати інших людей, які потребують нашої допомоги, підтримки, добрих слів і приємних вчинків. Справжня доброта, на думку організаторів цього свята, не повинна чекати похвали або подяки. Головна нагорода за доброту людини – радість інших людей.

Творіть добро!

Краще зробити одну добру справу, ніж сказати сто добрих слів!

Хай світ стає добрішим і гарнішим!

Наукова бібліотека запрошує  переглянути інформину «Добро починається з тебе»

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка