18 жовтня ‒ День працівників харчової промисловості

Вітчизняна харчова промисловість традиційно знаходиться на першому місці серед всіх галузей промисловості за питомою вагою реалізованої продукції і є одним із найбільших реципієнтів інвестицій.

Саме харчова галузь забезпечує продовольчу безпеку нашої країни, сприяє піднесенню економіки нашої держави, утвердженню її позитивного іміджу у світі.

Щороку, в третю неділю жовтня, відзначається День працівників харчової промисловості згідно з Указом Президента України № 714/95 від 8 серпня 1995 року. Вперше професійне свято з’явилося у минулому столітті.

Харчова промисловість України – це великі, середні і малі підприємства різної форми власності, які відіграють велику і провідну роль у питаннях забезпечення населення продовольчими товарами, оскільки турбота про хліб насущний завжди була  і залишається однією з головних. Мудре поєднання передових технологій та кращого досвіду зі славними традиціями українського народу забезпечує високу конкурентоспроможність галузі, сприяє невпинному нарощуванню обсягів виробництва та розширенню асортименту продукції.

Ми пишаємося, що колектив ХНТУСГ ім. П. Василенка – активний учасник цього процесу. Навчально-науковий інститут переробних і харчових виробництв – єдиний в Україні. Поєднує 6 кафедр і науково-виробниче об’єднання, до складу якого входять: коледж переробної та харчової промисловості ХНТУСГ, учбовий центр ХНТУСГ і широкий спектр партнерів – поровідних підприємств галузі України і зарубіжжя. Адже всі свої здобутки й досягнення харчова галузь має завдяки висококваліфікованим спеціалістам, ентузіастам своєї справи, левову частку яких готують в нашому університеті.

Щиро вдячні всім викладачам і співробітникам за професійну майстерність, творчий неспокій, почуття високої відповідальності.

Дорогі наші студенти! Ви – творчі й активні особистості. Віримо, що Ви станете професіоналами, відданими своїй справі, зберігатимете і примножуватимете славні традиції вітчизняних харчовиків, сприятимете визнанню української харчової науки світовою спільнотою.

Більше інформації на дану тематику Ви можете знайти в електронному каталозі НБ

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка