20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

Герої Небесної Сотні – уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості.

День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, встановлений указом Президента України від 11 лютого 2015 року і відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Героями Небесної Сотні стали люди, різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери. Найстаршому – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войтовичу – лише 17.

Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Саме на 20 лютого припадає пік розстрілів Героїв Небесної Сотні у центрі Києва. Цього дня у середмісті столиці загинуло та отримало смертельні поранення близько 50 осіб.

Герої Небесної Сотні − теперішній голос нашого сумління та сторожі нашої громадянської поведінки. Це наш біль і наша гордість, наші сльози і душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас.

Слава Героям Небесної Сотні, слава українським воїнам, які з гідністю та честю виконують свій святий обов’язок захисту нашої Батьківщини. Будьмо гідні своїх героїв, які віддали свої життя за нашу свободу та право на вільний розвиток. Слава Україні!

Ми Єдина країна! Ми всі прагнемо одного – миру, спокою, міцної і квітучої держави та чистого неба над головою. Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв Небесної Сотні у наших серцях. Ушануємо хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України! Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!

Наукова бібліотека запрошує переглянути інформину до дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні «Вони загинули, щоб жила Україна» та віртуальний огляд «Час плине, а пам’ять залишається:книги, що увіковічили Майдан та його Героїв»

  • Аваков, А. Б. Зеленая тетрадь [Текст] : сб. статей / А. Б. Аваков ; ред. Н. Б. Стативко ; худож. М. С. Мендор ; авт. предисл. А. Б. Аваков. – Харьков : Фолио, 2018. – 153 с. : фот. цв.
  • Вітер, М. Літопис Революції Гідності [Текст] / М. Вітер. – Львів : Піраміда, 2017. – 279 с. : іл., фото.
  • Брати Капранови. Майдан. Таємні файли [Текст] / Брати Капранови. – Київ : Нора-Друк, 2017. – 317 с. – (Цілком таємно!).
  • Кошкіна, С. Майдан. Нерозказана історія [Текст] / С. Кошкіна. Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2015. 394 с.
  • Трач, Н. "Разом сила": риторика українського спротиву [Текст] : соціолінгвіст. есеї / Н. Трач. Київ : Кліо, 2015. 142 с.
  • Майдан. Революція духу [Текст] : мистецько-культуролог. проект / авт. і куратор проекту А. Мухарський. – Київ : Наш формат, 2015. – 312 с. : іл.
  • В Харькове сняли фильм о героях Майдан а [Текст] // Губерния. Регион-Украина-Мир. – 2015. – № 11. – С. 19.
  • Фильм о Евромайдане номинирован на "Оскар" [Текст] // Губерния. Регион-Украина-Мир. – 2016. – № 1/2. – С. 25

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка