21 червня - День медичного працівника

День медичного працівника − професійне свято працівників галузі охорони здоров'я України, яке відзначається щорічно у третю неділю червня. Свято встановлене в Україні «…на підтримку ініціативи працівників установ і закладів охорони здоров'я України…» згідно з Указом Президента України «Про День медичного працівника» від 3 червня 1994 року № 281/94.

Споконвіку найбільше цінувалося здоров’я людини, а тому професія лікаря завжди була однією з найнеобхідніших. Почесна і відповідальна праця лікаря вимагає не тільки високої кваліфікації, але і чуйності, милосердя, уміння співчувати.

День медичного працівника − це професійне свято понад 220 тисяч лікарів, медсестер, фельдшерів, молодшого медичного персоналу, а також і водіїв швидкої допомоги.

Хоча на сьогодні галузь охорони здоров’я переживає важкі кризові часи, та попри все, українські медики своєю невтомною працею і професійним обов'язком рятують людські життя. Зараз у світі поширюється небезпечний коронавірус, вперше зафіксований у грудні 2019 року в Китаї. Щодня в Україні фіксують нові випадки коронавірусної інфекції. Пандемія не зникає, постійно з'являються нові осередки захворювання у різних точках країни. Лікарі продовжують цілодобову боротьбу за здоров’я та життя громадян. У боротьбі з Covid-19 медперсонал у всьому світі платить дуже високу ціну. Кожен п'ятий із хворих – медичний працівник.

Своїми щоденними обов'язками усі медичні працівники демонструють нам приклади професійної діяльності, витримки, доброти. Своїми знаннями та досвідом вони щоденно повертають мільйони людей до радощів життя. Бути лікарем − це більше, аніж мати професію − це покликання, дар подарований Богом.

Наукова бібліотека вітає всіх медичних працівників з професійним святом і висловлює щиру подяку за Вашу віддану працю! Нехай збудуться всі Ваші задуми, а віра і оптимізм завжди залишаються з Вами! Закликаємо всіх відповідально ставитися до свого здоров'я та здоров'я оточуючих. Бережіть себе та свої сім'ї. Будьте здорові!

Наукова бібліотека пропонує Вам переглянути  інформаційний шорт-лист "Що треба знати про короновірус?"

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка