21 травня – Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку

У 2001 році ЮНЕСКО була прийнята Загальна декларація про культурне різноманіття, а рік по тому 21 травня Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй було проголошено Всесвітнім днем культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development).

Метою відзначення даного дня можна вважати усвідомлення людьми цінності і важливість культурного розмаїття і вміння розвивати співробітництво між народами світу, підвищення глобального рівня обізнаності про важливість міжкультурного діалогу, різноманітності та інтеграції, подолання у населення негативних стереотипів щодо культурного розмаїття, існуючого в них остраху, зневаги та нерозуміння представників інших культур.

Україна – багатонаціональна держава. Історія і культура народів, які її населяють, розвиваються у тісному взаємозв’язку.

Серед перших законодавчих актів, прийнятих після проголошення незалежності України, були Декларація прав національностей України (1991 р.), Закон України «Про національні меншини в Україні» (1992 р.).

Вихідці з України та їх нащадки, зберігаючи і примножуючи традиції свого народу на нових землях, домоглися значних успіхів у господарській, громадсько-політичній, культурній діяльності. Працелюбністю, доброзичливістю, чесністю, порядністю вони заслужили визнання населення та представників інших національних груп.

Кожен народ – це своєрідний образ, що створений тільки йому притаманними фарбами. Лише зберігаючи національну самобутність і неповторність, можна зробити гідний внесок у загальну скарбницю світової культури.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка