22-28 березня ‒ Європейський тиждень цифрової грамотності

Реалії сьогодення вимагають від нас опанування та активного використання новітніх інформаційних технологій. Цифрові технології відкривають унікальні можливості для саморозвитку, кращого життя, роботи, творчості, навчання, відпочинку. Тож усунення бар'єрів – основний фактор розширення доступу до глобального інформаційного середовища та знань. Одночасно цифрова грамотність має супроводжуватися підвищенням довіри і безпеки при використанні інформаційно-комунікаційних технологій, включаючи інформаційну безпеку, кібербезпеку, захист конфіденційності персональної інформації, недоторканності особистого життя та прав користувачів тощо.

З 22-28 березня 2021 року стартує Європейський тиждень цифрової грамотності (All Digital Week) - це щорічна кампанія, яка проводиться з метою надихнути та навчити людей цифрових навичок. Проводиться у коворкінгах, громадських центрах, школах, університетах, бібліотеках та інших місцях по всій Європі. За 2010-2020 роки до Європейського тижня цифрової грамотності долучились більше 1 300 000 учасників.

Тиждень цифрової грамотності прагне надати людям інструменти та підходи для розвитку й удосконалення своїх цифрових навичок. Європейський тиждень цифрової грамотності організований європейською асоціацією ALL DIGITAL у співпраці з різними партнерами на місцевому, національному та європейському рівнях.

Чотири основні теми цьогорічної кампанії:

1. Базові цифрові навички та медіаграмотність

2. Кодування, STE(A)M та штучний інтелект

3. Просунуті цифрові навички та працевлаштування

4. Цифрова культурна спадщина

В України на більш високий технологічний рівень розвитку та застосування «розумних» технологій Міністерством цифрової трансформації України у партнерстві з Фондом Східна Європа в рамках реалізації швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади EGAP» запущено національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка доступна в мережі Інтернет за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua.

На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали, які розроблені студією онлайн-освіти EdEra за підтримки компаній: Google Україна, Microsoft Ukraine, Академія ДТЕК, Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН в Україні, CISCO, СFC Consulting, Освіторія, Global Teacher Prize.

Пропонуємо список інструментів і ресурсів українською мовою, які допоможуть вам оволодіти новими цифровими навичками:

У межах своєї професійної діяльності Наукова бібліотека систематично проводить навчальні, інформаційні та консультаційні заходи щодо підвищення цифрової та медійної грамотності користувачів, розуміючи, що – це здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі й навчанні, професійному та особистісному розвиткові. Проводьте вільний час разом з Науковою бібліотекою з користю!

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка