22 березня ‒ Всесвітній день водних ресурсів

Всесвітній день водних ресурсів відзначають щорічно 22 березня, починаючи з 1993 року. Вперше ідея необхідності такого дня була висунута на Конференції ООН з навколишнього середовища і розвитку (ЮНСЕД), що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Представники ООН повідомили про проблеми навколишнього середовища, де особлива увага приділялася питанням використання води та збереження водних ресурсів. Резолюцію підписали всі члени організації, і з 1993 року свято вже офіційно відзначалося в усьому світі.

Вода є нашим найдорожчим ресурсом, що потребує відповідального та раціонального використання. Основні цілі проведення Всесвітнього дня водних ресурсів:

  • сприяння відповідних заходів для розв’язання проблеми забезпечення населення питною водою;
  • інформування суспільства про важливість охорони і збереження ресурсів прісної води і водних ресурсів в цілому;
  • залучення до святкування Всесвітнього дня водних ресурсів урядів, міжнародних агентств, неурядових організацій і приватний сектор.

Традиційно кожний Міжнародний день водних ресурсів присвячується певній темі, так період з 2018-2028 роки Генеральною асамблеєю ООН (2016) оголошено Міжнародним Десятиріччям дій «Вода для сталого розвитку».

Пам'ятайте! Ресурси води не безкінечні, і наше здоров’я залежить від її кількості і якості! Тож давайте шанобливо ставитися до води, тільки разом ми збережемо нашу планету блакитною – з усіма її океанами, морями, річками, озерами та джерелами. Не будьте байдужими до свого майбутнього!

Наукова бібліотека пропонує Вам переглянути віртуальний огляд «Вода – дорогоцінний дар природи»

Для пошуку видань з даної тематики радимо скористатися Електронним каталогом Наукової бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка