22 грудня ‒ День енергетика

Щороку 22 грудня, у день зимового сонцестояння, в Україні відзначають День енергетика. Символічно, що свято співпадає з найкоротшим днем і найдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків найбільш помітна.

Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи працівників енергетики та електротехнічної промисловості України…» згідно з Указом Президента України «Про День енергетика» від 12 листопада 1993 р.

Енергетики ‒ представники найсвітлішої професії. Україна завжди посідала значне місце в сфері розвитку та управління паливно-енергетичним сектором. На території країни розроблялися і впроваджувалися новітні досягнення в цій галузі.

Україна пишається минулим своєї енергетики та впевнена у своїх енергетичних перспективах. Від злагодженої роботи наших енергетиків залежить не тільки все виробництво і вся промисловість, але і наша економіка в цілому. Успішна робота кожної окремої галузі господарства безпосередньо залежить від ефективного функціонування енергетичного сектору. Сьогодні від професійності та сумлінності працівників енергетичної галузі залежить безперебійна робота промислових підприємств, ефективність функціонування соціальної сфери, зв’язку та транспорту. Завдяки їм ми можемо взимку насолоджуватися теплом у своїх оселях, працювати та займатися домашніми справами в темний час доби, насолоджуватися переглядом фільмів, читанням книг.

Вітаємо викладачів, співробітників, студентів навчально-наукового інституту енергетики та комп’ютерних технологій і всіх, хто причетний до створення та обслуговування енергетичних систем з Днем енергетика! Бажаємо Вам стабільної, безаварійної роботи, удачі, міцного здоров’я! Нехай ваш професійний день буде наповнений світлом, теплом і енергією щирих привітань!

Наукова бібліотека пропонує віртуальну виставку «Енергетика в сільському господарстві».

Для пошуку видань з даної тематики радимо скористатися Електронним каталогом Наукової бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка