28 червня - День молоді

Молодість – це не тільки прекрасний період у житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Це час пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань. Саме школярі, студенти, молоді робітники, підприємці, науковці визначають сьогодні шляхи розвитку України – від Революції гідності, захисту Батьківщини до утвердження європейських цінностей і норм життя.

Сучасна молодь йде в ногу з часом, активно розвивається, знає чого хоче від життя, вона смілива до експериментів та нових звершень. Перед молодим поколінням сьогодні відкрито багато можливостей: можна вчитися у різних навчальних закладах, відкривати свою справу, знайомитись з новими країнами. Кожен може обирати спосіб навчання, роботи та отримання інформації в залежності від своїх бажань та можливостей. Інформації сьогодні дуже багато і вона доступна всім. Активна молодь вдало використовує ці шанси.

День молоді – це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики.

На підтримку ініціативи молодіжних об'єднань і організацій України День молоді відзначається щорічно в останню неділю червня відповідно до Указу Президента України № 323/94 від 22 червня 1994 рокуУказу Президента від 27 червня 2008 року № 599 «Про День молодіжних та дитячих громадських організацій» та Указу № 600/2011 «Про внесення зміни до Указу Президента України від 27 червня 2008 року № 599».

Турбота про молоде покоління є важливою частиною соціальної роботи. В Україні розроблена і здійснюється молодіжна політика. Держава підтримує молоді сім’ї. Розширюються можливості для отримання середньої, вищої, спеціальної освіти. Розвиваються юнацькі та молодіжні клуби та центри. Велика увага приділяється зниженню молодіжного безробіття.

Традиційно в цей день прийнято заохочувати і нагороджувати за успіхи найбільш талановиту молодь в різних професійних сферах. Так, щорічно Кабінет Міністрів України вручає з цього приводу 60 премій. Крім того, по всій країні традиційно проводяться фестивалі та флешмоби, а також різноманітні мистецькі, освітні та соціальні заходи. 

Наукова бібліотека щиро вітає сміливу, творчу,  завзяту молодь із цим чудовим святом та щиро бажає омріяних злетів,  миру, радості, професійного й кар’єрного зростання, успіхів в отриманні освіти та втіленні сміливих планів та справ!

Наукова бібліотека пропонує ознайомитися з творами сучасних українських письменників, які є в її фондах:

  • Дереш, Любко. Голова Якова [Текст] : алхім. комедія / Л. Дереш. – Харків : Книж. Клуб «Клуб Сім. Дозвілля», 2012. – 237 с.
  • Жадан, С. Депеш Мод. Ще одна розмова [Текст] : повість / С. Жадан. – Харків : Книж. Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. – 235 с.
  • Жадан, С. ДНК [Текст] : роман / С. Жадан, Ю. Винничук, І. Карпа, А. Кокотюха [та ін.] – Харків : Книж. Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. – 237 с.
  • Жадан, С. Вогнепальні й ножові [Текст] : збірка біблійн. та кримін. балад / С. Жадан. – Харків : Книж. Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2012. – 157 с.
  • Метаморфози. 10 українських поетів останніх 10 років [Текст] / уклад. С. В. Жадан. – Харків : Книж клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2011. – 269 с. : іл
  • Роздобудько, І.  Останній діамант міледі [Текст] : авантюр. роман / І. Роздобудько. - Харків : Фоліо, 2006. - 222 с.
  • Роздобудько, І.  ЛСД. Ліцей слухнянин дружин [Текст] : роман / Ірен Роздобудько. 2-ге вид. Харків : Книж. клуб „Клуб сім. дозвілля”, 2015. 320 с. 
  • Роздобудько, І. Арсен [Текст] : повість / І. Роздобудько. Київ : Грані-Т, 2012. 220 с. 
  • Роздобудько, ІАмулет Паскаля [Текст] : роман / І. Роздобудько. Київ : Нора-Друк, 2012. 199 с. 
  • Роздобудько, І. Оленіада [Текст] / І. Роздобудько. Харків : Фоліо, 2014

Більше інформації Ви можете знайти в електронному каталозі НБ

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка