30 вересня ‒ Всеукраїнський день бібліотек

«Бібліотеки – це скарбниці всіх

багатств людського духу.» Г. Лейбніц

З давніх часів бібліотеки є сховищами безцінних знань, багато хто з них зберігає дійсно унікальні експонати. До того ж, в бібліотеках завжди панує особлива атмосфера, яка наповнює спокоєм і радістю душу кожного книголюба. Без бібліотек неможливо собі уявити розвиток світової культури і науки. Цей чарівний світ знань, укладений в фоліантах, вабить всіх: і дорослих, і дітей.

30 вересня, у світлий день Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, Україна святкує державне свято – Всеукраїнський день бібліотек, яке відзначається щорічно згідно з Указом Президента України від 14 травня 1998 року.

Книга завжди була в особливій пошані на українській землі. Наші мудрі предки заснували велику культурну традицію створення бібліотек – храмів духовності, знань та розради, бо знали, що книга – невичерпне джерело натхнення, розвитку та вдосконалення кожної людини.

Сучасна бібліотека – це не лише зібрання текстів та документів, це великий світ соціальних комунікацій, місце, де формуються особистості. Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. Серед ведучих – Національна бібліотека імені України В. І. Вернадського, Національна парламентська бібліотека України, Державна бібліотека України для дітей, Державна історична бібліотека України та інші.

Наукова бібліотека вітає зі святом і бажає в день нашого професійного свята в келихи налити замість шампанського іскристу радість з ніжними бульбашками щирих усмішок! Бажаємо пристрасного сп'яніння від щастя і позитивних, барвистих емоцій! А на десерт бажаємо тільки солодкого, довгоочікуваного успіху і неймовірно смачної удачі! Тільки дружний колектив вистоїть і в епоху підйомів і за часів спадів. Як показує досвід, нам під силу впоратися з будь-яким завданням.

Пропонуємо переглянути відеопривітання зі святом від студентів ХНТУСГ з архіву наукової бібліотеки.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка