4 червня - Міжнародний день безневинних дітей-жертв агресії

Порушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення – це діти, що перебувають у зоні воєнних конфліктів. Навряд чи ведеться статистика, яка враховує, скільки дітей гине під час локальних конфліктів по всьому світу.

Але для того, щоб громадськість не забувала про те, що під час війни гинуть не тільки солдати, мирне населення, а й діти. Генеральна Асамблея ООН заснувала Міжнародний день дітей - безневинних жертв агресії. 19 серпня 1982 року члени ООН закликали всіх висловити співчуття по відношенню до невинних дітей Лівану та Палестини, які стали жертвами ізраїльської агресії. На жаль, діти, що проживають в районах військових конфліктів, страждають через дорослих, які не здатні знайти раціонального компромісу для вирішення тієї чи іншої проблеми.

У локальних конфліктах, що виникають по всьому світу, гине безліч дітей. В деяких країнах діти змушені із зброєю відстоювати ідеї, які до кінця не зрозумілі їм самим. Діти стають випадковими жертвами вибухів старих снарядів, які становлять небезпеку під землею.

Питання захисту дітей – жертв агресії сьогодні, як ніколи раніше, стало актуальним і болючим питанням для України. За час військового конфлікту на Сході нашої держави постраждало близько 1 мільйона 700 тисяч безневинних українських дітей, які втратили можливість жити у власному будинку, ходити у школу, спокійно гратися й відчувати всі барви дитинства. Багато з них живуть у бункерах та бомбосховищах, засинають під мелодію «градів» та прокидаються від свисту куль.

Стати біженцями у власній країні були змушені близько 130 тисяч маленьких українців. Щонайменше 65 дітей загинули в ході бойових дій та терактів із боку окупантів на непідконтрольній Україні території. Це неймовірно гірка статистика.

Громадськості, активістам, представникам волонтерських груп, духовенству, владі та всім небайдужим потрібно докласти максимум зусиль, щоби вберегти дітей від жахіть війни.

Міжнародний день безневинних дітей – це своєрідний протест проти насильства і війни.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка