4 липня ‒ День Національної поліції України

Після Революції Гідності в українському суспільстві виникла нагальна потреба у реформуванні силових структур, зокрема і в реформуванні правоохоронної системи. Вже восени 2014 року було представлено концепцію реформи Міністерства внутрішніх справ, в якій передбачалося створення Національної поліції. 2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про Національну поліцію». Відповідно до цього, основні завдання Національної поліції − реалізація державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки громадської безпеки і порядку, надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або через надзвичайні ситуації потребують такої допомоги.

4 липня 2015 року нова українська поліція склала присягу. Першим містом, у якому вона запрацювала, став Київ. Цього дня на Софійській площі співробітники нової поліції склали присягу на вірність Україні. Майже місяць патрульна поліція Києва працювала в тестовому режимі і показала гарні результати своєї роботи. Другим українським містом, де запрацювали поліцейські, став Львів, третім – Одеса. Після цього проєкт поступово почав втілюватися в усіх містах України. Цей процес зайняв майже рік.

День Національної поліції України − одне з нових офіційних державних і професійних свят України. Указом Президента України від 4 квітня 2018 року № 97 внесено зміну до Указу Президента України від 9 грудня 2015 року № 693, яким встановлено, що День Національної поліції України відзначається щорічно 4 липня.

День Національної поліції − свято тих, хто на перше місце ставить порядок і закон, хто готовий прибігти на допомогу, варто лише набрати 102. На нову Національну поліцію України в значній мірі покладені надії, що у виконанні своїх обов’язків вона буде стійка в нетерпимості до процесів корупції, прозоріша і проста, справедлива, ефективна і відкрита для українського суспільства.

Наукова бібліотека у цей святковий день приєднується до привітань на адресу всіх, хто бере участь в якісній роботі Національної поліції України. Нехай їхня служба буде якомога менше небезпечна і важка, і як можна більше цікава, гідна і шанована!

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка