8 серпня – День військ зв’язку України

8 серпня Збройними Силами України відзначається професійне свято День військ зв'язку, яке встановлене згідно з Указом Президента України від 1 лютого 2000 року.

Військовий зв'язок є технічною основою та невід’ємною складовою управління Збройними Силами України, що забезпечує комунікацію між усіма їх підрозділами, а воїни-звязківці входять до складу всіх родів військ. Ця спеціальність з'явилася разом із зародженням військової справи.

Першим представником цього фаху був зв'язковий, потім, на допомогу у забезпеченні управління військами, прийшов сигнальник. Масова підготовка командних кадрів для військ зв'язку почалась в березні 1918 року на базі колишньої офіцерської електротехнічної школи в Петрограді, а у 1919 році в Москві були створені інженерні курси, на яких готувались і командири для частин військ зв'язку.

Саме 8 серпня 1920 року в Києві на базі колишнього Константинівського юнкерського військового училища почалася підготовка зв'язківців на других Київських військово-інженерних курсах. Тим самим покладено початок славної історії військ зв`язку.

Згідно з Державною програмою реформування і розвитку Збройних Сил України у військах зв'язку сформувалися нові підходи щодо переходу на перспективні телекомунікаційні технології, поступово здійснюється перехід на нову цифрову техніку зв'язку, створюються умови для інтеграції військової та національної систем зв'язку України.

Зараз, коли на сході України триває антитерористична операція, завдання, що ставляться перед військовими зв’язківцями, є дуже складними та відповідальними, вимагають високого професіоналізму, організованості, дисципліни та готовності у будь-який час стати на захист держави.

Історичний досвід розвитку військового зв`язку підтверджує ту вирішальну роль, яку вони грають в озброєній боротьбі, в досягненні перемоги.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка