Академічна доброчесність як основа успіху

Для студентів 1 курсу ННІ МСМ 3 березня 2020 року Наукова бібліотека провела годину спілкування «Академічна доброчесність як основа успіху», яка була ініційована дирекцією ННІ МСМ з метою ознайомлення та популяризації основних принципів академічної доброчесності в ХНТУСГ.

Студенти мали змогу дізнатись, що таке академічна доброчесність, для чого вона потрібна, які можуть бути наслідки порушення її правил і принципів, серед яких:  чесність, точність, підзвітність, справедливість, гуманність, прозорість, відповідальність, тощо. Бібліотечні фахівці пояснили студентам основні форми  проявів академічної недоброчесності: плагіат, самоплагіат, списування, академічне шахрайство, фабрикація, фальсифікація, хабарництво тощо.

Частина зустрічі пройшла у форматі бесіди-міркування над реальними ситуаціями, запитаннями, пов’язаними з академічною недоброчесністю. Це була чудова ідея, яку бібліотекарі використали  під час спілкування зі студентами, щоб вони самі мали змогу міркувати, що є правильним, а що несхвальним і засвоювати на прикладах важливість академічної етики.

Дотримання в університеті студентами та викладачами принципів академічної доброчесності – запорука довіри до результатів навчання, успішного працевлаштування випускників, забезпечення гідного рівня життя.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка