День соборності України

Соборность

22 січня в Україні відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити. День Соборності України - свято народної єдності, що встановлено на честь дня проголошення в 1919 році Акту возз’єднання УНР і ЗУНР в єдину українську державу. Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття.  Це була основоположна подія для українського державотворення.  Офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

День Соборності, як ніколи, актуальний і в наші дні. Гасла цьогорічної кампанії з відзначення Дня Соборності: «В єдності сила» або «Разом сильніші». Це свято повинно стати нагадуванням про те, яких зусиль та жертовності коштувало нашим предкам об’єднання українських земель. Адже той самий ворог знову намагається зруйнувати українську державність, навіть через сотню років.

 

Наукова бібліотека пропонує Вам переглянути віртуальну виставку «Соборність України – основа державності»

«Україна була і буде єдиною, соборною, вільною, демократичною та європейською державою!»

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка