День вишиванки в НБ ХНТУСГ

16 травня святкуємо Всеукраїнське свято – День вишиванки. Кольоровими нитками вишиванка вплетена у наші традиції і найважливіше те, що, маючи вікову історію, вона не втратила своєї популярності і до сьогодні.

Напередодні цього свята Наукова бібліотека розквітла символами-оберегами − вишитими сорочками та рушниками. 14-15 травня бібліотечні фахівці провели зі студентами ПЗ18-1б (ННІ ПХВ), 23ДОМТ, 23ЛГ (факультет ТСЛ), 21ТС (ННІ ТС) просвітницьку роботу, спрямовану на відновлення національної пам’яті, ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок, з мистецтвом вишивки української сорочки. Адже сорочка втілює в собі одну з основних функцій, якої дотримувалися з давніх часів − бути оберегом, а вишиванка − це не тільки символ краси, молодості, наслідування, а й наш генетичний код.

Година спілкування з мультимедійним супроводом «У вишивці душа народу», головним символом якої була вишиванка, об’єднала всіх присутніх в одну велику родину. Учасники заходу ознайомились із книгами та  експонатами виставки-інсталяції «Нитками вишита любов» (вишитими сорочками, рушниками), з яких  дізнались багато цікавих фактів про вишивку і вишиванку, брали активну участь у вікторині «Народна мудрість», а також дізнались як виглядає їх ім’я зашифроване у вишиванку.

На захід було запрошено майстриню традиційної вишивки і вишивки бісером, фахівця  дирекції ННІ ПХВ Обрезкову Тетяну Василівну, яка принесла деякі свої роботи. Дивлячись на ці витвори мистецтва так і хочеться долучитися до вишивання! Тетяна Василівна побажала студентам: «Не розгубити мистецтво вишивання, не забути власної національної культури та передати це живе іскристе диво наступним поколінням».

Загалом свято вишиванки вийшло яскравим і сповненим вражень, дякуємо усім хто долучився до наших заходів!

Колектив Наукової бібліотеки запрошує всіх користувачів приєднатися до святкування Всеукраїнського дня вишиванки, відвідати виставку-інсталяцію «Нитками вишита любов», а також зробити світлини на пам’ять біля українських оберегів  (б. п. №2 вул. Мироносицька, 92). Чекаємо на Вас!

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка