Гра - конкурс «Я люблю Україну»

Третього грудня 2019 року для першокурсників ННІ БМ була проведена гра-конкурс «Я люблю Україну». Організаторами цього заходу виступили постійні та надійні партнери: кафедра культурних універсалій і Наукова бібліотека за активної підтримки та сприяння дирекції ННІ БМ і профспілкового комітету ХНТУСГ.

Студенти (майже 150! осіб) були умовно поділені на синій та жовтий сектори. Кожний сектор представив свою команду. Отже, збірна команда «синіх»: Вікторія Голуб (капітан) і Карина Губська (МН19-1б), Сусанна Абоян і Валентина Калужська (ЕП19-3б); команда «жовтих»: Марія Єрохова (капітан), Дар’я Муравенко, Богдана Мишакова, Аріна Ларіна (ОА19-6б).

Команди змагалися в таких конкурсах: мовний (найточніший переклад сталих словосполучень з російської на українську мову), «Вірю – не вірю», «Запитання – відповідь», музичний конкурс (знання української естрадної музики від класиків до сучасних виконавців), капітанський фотоконкурс (відомі архітектурні пам’ятки і пам’ятники України), художній (потрібно кольоровими олівцями на папері зобразити рослинний або геометричний орнаменти українського рушника). Поки конкурсанти «вишивали» рушник, для вболівальників була проведена вікторина на знання української культури, історії, географії, в якій кожна правильна відповідь заохочувалась солодким призом.

Перебіг гри-конкурсу «Я люблю Україну» оцінювало шановне журі: голова профспілкового комітету Віктор Кісь,  доцент кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування» та соціально-гуманітарних дисциплін Леонід Лінецький, фахівець кафедри культурних універсалій Олександр Похилько.

За підсумками перемогла команда «синіх». Обидві команди отримали нагороди і заохочувальні призи.

Загалом гра проходила цікаво, емоційно, жваво, з кожним конкурсом більшу активність проявляли вболівальники.

Ось які враження про цей захід залишилися у студентів:

Марія Єрохова (гр. ОА19-6б): «Мені, як капітану, і учасникам команди «жовтих» дуже сподобалась ця захоплююча та пізнавальна гра-конкурс. Так, моя команда не виграла, але журі та група вболівальників нас запам’ятали, тому що ми змагалися достойно і до останнього. Але, незважаючи на поразку, ніхто не засмутився, нам подарували солодощі і заохочувальні призи. Я б хотіла повторити цей конкурс! Він мені дуже сподобався!»

Сусанна Абоян (ЕП19-3б): «Спочатку я не хотіла змагатися, але потім мені дуже сподобалося. Наша команда «синіх» перемогла! На мою думку, такі заходи «освіжають голову», ти можеш перевірити свої знання, дізнатись щось нове для себе про Україну. Хотілось би побільше таких заходів!»

Валентина Калужська (ЕП19-3б): «Конкурси були дуже цікаві та пізнавальні, запам’яталися пісенні бали з музичного конкурсу. Команда суперників була дуже сильною, змагатися було важко, але ми перемогли і отримали нагороди. Так що мені дуже сподобалася ця гра-конкурс, і я б хотіла, щоб їх побільше проводили».

Співавтори, співведучі: доцент кафедри культурних універсалій Наталя Грабар,головний бібліотекар НБ Тетяна Перевозник

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка