Книжкова толока у Харкові

«Книжкова толока» − щорічний літературний форум, культурно-мистецький проєкт, що з 2007 року проводиться в місті Миколаєві Львівської області. Організатор фестивалю − громадська діячка, аніматорка літературного процесу і підприємиця Любов Хомчак. Мета цього заходу − обговорення головних питань навколо книги і книжкової справи, в тому числі й читання, а також зустрічі із письменниками, видавцями, митцями.

3-го грудня 2021 року до Харкова на святкування 299-річниці з дня народження Г. С. Сковороди, в рамках проведення Миколаївської Книжкової толоки, прибула група журналістів, науковців, письменників (З. Суходуб, В. Панчишин, А. Аркан та ін.) зі Львова. До програми книжкової толоки входило багато різноманітних заходів, що проходили в бібліотеках, музеях, навчальних закладах міста.

У КЗК ЦБ ім. В. В. Маяковського пройшла зустріч за участю мовознавця Миколи Зубкова, заслуженого працівника освіти України, автора і укладача низки довідників, словників, підручників (понад 50 найменувань, які отримали відповідний гриф Міністерства освіти і науки й були відзначені дипломами на конкурсах), який виступав з доповідями: «Шевченко в позачассі» та «Контраверзи «нового» правопису». Співробітники Наукової бібліотеки Університету приєднались до книжкової толоки, відвідавши цей культурно-просвітницький захід.

Вказати на щось нове у творчості Кобзаря – це справді варто поваги, адже це чи не «найвивченіша» постать української літератури, у житті якої, однак, чимало нерозгаданих таємниць. Саме тому львівський науковець Микола Зубков запропонував і розкрив гостям зустрічі тему «Шевченко в позачассі», бо вона завжди глибока і актуальна. Мовознавець під час заходу також презентував свій шостий видаток «Забороненого Кобзаря».

Цікава і корисна була доповідь «Контраверзи «нового» правопису», в якій було розглянуті питання лексикографії, термінології, проблеми та історії українського правопису.

Зустріч з Миколою Зубковим видалась інформативною, цікавою та атмосферною.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка