Культура академічної доброчесності

Важливою умовою забезпечення якості освіти у закладах вищої освіти (ЗВО) є впровадження принципів академічної доброчесності в освітній процес та наукову діяльність. Бібліотеки відіграють у цьому ключову роль і стають центрами просвітництва та формування культури академічної доброчесності.

У рамках вивчення дисципліни «Вступ до фаху», за ініціативою професора кафедри технічних систем та технологій виробництва та переробки продукції тваринництва Науменка О. А. та директорки Наукової бібліотеки Університету Ніколаєнко Н. М., для студентів 1 курсу спеціальностей 192 «Будівництво та цивільна інженерія» та 133 «Галузеве машинобудування», була організована онлайн лекція «Культура академічної доброчесності», яку провела провідна бібліотекарка Бездольна Л. І.

Із заходу студенти довідалися про важливість академічної доброчесності, її вплив на якість освіти, про український досвід розвитку культури академічної доброчесності, а також  який позитивний результат матимуть здобувачі освіти в майбутньому, якщо зараз засвоять принципи академічної доброчесності. Особливу увагу першокурсників привернула інформація  про те, що дотримання академічної доброчесності в ЗВО регулюють законодавчі акти, Кодекс честі та інші нормативно-правові документи, які розроблені і діють у навчальних закладах для запобігання проявів недоброчесності, корупції, виникнення конфліктних ситуацій.

Студенти активно задавали запитання та мали можливість отримати відповіді на всі питання. Дякуємо усім, хто приєднався до нас!

Відновлюємо довіру до якісної вищої освіти разом!

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка