Місячник першокурсника триває!

Сьогодні, традиційна книга дещо втрачає свої позиції по відношенню до інших високотехнологічних засобів комунікації, але вона в той же час продовжує залишатися оптимальною формою збереження культурного спадку, є незамінним елементом розвитку культури, накопичення і поширення знань. Таким чином, книга у всіх її видах, друкарському і електронному, залишається унікальним, історично сформованим універсальним засобом фіксації, збереження і передачі в часі й просторі суспільних надбань та цінностей.

У рамках «Місячника першокурсника» для студентів 1 курсу розпочалися ознайомчі екскурсії з Науковою бібліотекою, а саме, з її фондами. Студенти академічних групп: ПТ21-б; ПТ20-1б факультету управління торговельно-підприємницької та митної діяльності (куратор Яна Миколаївна Котко; професорка, д-р екон. наук Левкіна Руслана Володимирівна) та 15-БМІ факультету енергетики, цифрових та комп'ютерних технологій (куратор Бородай Ірина Іванівна) відвідали відкритий перегляд літератури з фонду цінних і рідкісних видань, на якому вони побачили рукотворні книги, примірники кінця ХІХ - початку ХХ ст. сільськогосподарської тематики, періодична література, зокрема, німецькою, англійською, польською мовами, а також художня література. Старовинні книги завжди викликають бурю емоцій: здивування, захоплення, хвилювання, повагу, інтерес. Під час екскурсії виникало багато питань, обговорення версій щодо долі цих книг, бажання використовувати їх як першоджерела в подальшій науковій діяльності.

Не менш цікавою була екскурсія на бібліотечному пункті №4 (вул. Різдвяній,19) для всіх студентів 1 курсу факультетів енергетики, цифрових та комп'ютерних технологій. Під час екскурсії для першокурсників пройшла цікава подія – можливість приміряти на себе професію бібліотекаря: підібрати самостійно у фонді книги як собі так і товаришам.

Екскурсанти були щиро вдячні за надзвичайно цікаві, змістовні, пізнавальні екскурсії, які провели провідна бібліотекарка Перевозник Т.В., бібліотекарка І категорії Сьомак Т. І.

«Життя сучасної людини немислиме без того постійного духовного спілкування з книжкою, яка надихається гордим людським прагненням звеличити самого себе.» В. О. Сухомлинський

 

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка