Наукова бібліотека@: сучасна, креативна, твоя!

Наукова бібліотека звітує про цікаві, багатогранні та динамічні заходи «Місячника першокурсника», який успішно завершився!

Ефективна робота з першокурсниками – запорука отримання активного користувача Наукової бібліотеки. Навчання у закладі вищої освіти, як відомо, є нелегкою працею, вимагає високого рівня самостійності і свідомості тих, хто навчається. Наукова бібліотека саме з метою допомоги студентам 1 курсу адаптуватися до зовсім іншої системи відносин, ніж була у школі, провела «Місячник першокурсника». Бібліотечні фахівці, під час Місячника, створили атмосферу довіри і дружнього ставлення до першокурсників, адже Наукова бібліотека – їхній надійний супутник в океані знань на шляху до здобування вищої освіти.

Програма цього комплексного заходу була насичена та різноманітна. Бібліотечним обслуговуванням було охоплено 482 студенти, які були ознайомлені з правилами користування книгозбірнею. Електронна книговидача навчальної, навчально-методичної літератури дала можливість максимально швидко і якісно обслугувати 39 студентських груп.

Пройшли 8 цікавих бесід з мультимедійними супроводом, під час яких першокурсники дізналися про історію Наукової бібліотеки, її структуру, ресурси та інформаційні послуги, найцікавіші заходи і проєкти тощо.

Бібліотечні фахівці вважають, що кращий спосіб допомогти першокурснику – не виконати за нього роботу, а навчити, як ефективно працювати в Науковій бібліотеці з її довідковим апаратом та масивом документів. У рамках «Місячника першокурсника», було проведено теоретичні заняття з основ інформаційної культури, які відвідали 230 студентів першокурсників. Ефективною складовою цих занять був практичний тренінг «Електронні ресурси Наукової бібліотеки: пошук та використання».

Святкова фінальна крапка «Місячника першокурсника» – спілкування з першокурсниками ННІ БМ (група МР20-4б – 20 осіб). Наукова бібліотека висловлює подяку завідувачці кафедри маркетингу та медіакомунікацій Олександрі Мандич за співпрацю в організації зустрічі зі студентською аудиторією. Провідна бібліотекарка Перевозник Т. В. провела для першокурсників низку пізнавальних заходів: огляд літератури біля виставки «Безмежний світ маркетингу», екскурсію у книгосховище, практичне заняття «Електронні ресурси НБ». Під час тренінгу першокурсники використовували власні смартфони для сканування QR-коду Наукової бібліотеки та безпосередньо з їх допомогою знайомилися зі структурою сайту та електронними ресурсами книгозбірні.

Під час спілкування було приємно відзначити грамотами (+ шоколадка) студентів МР20-4б групи, які встигли приєднатися до бібліотечної події – віртуального флешмобу «Університет читаючий», присвяченому Всеукраїнському дню бібліотек: Петріянчук Катерину, Титар Анастасію, Бєлікова Валентина, Яценко Богдана, Наконешного Івана, Варзухіну Катеринк.

Наукова бібліотека висловлює подяку дирекціям ННІ університету, завідувачці кафедри маркетингу та медіакомунікацій Олександрі Мандич за співпрацю під час «Місячника першокурсника».

Шановні першокурсники! Ми запрошуємо до співпраці з Науковою бібліотекою, спроможної професійно та оперативно задовольняти ваші інформаційні потреби! Наша мета – створити разом з Вами сучасну бібліотеку! Ми працюємо для вас!

Місце зустрічі – Наукова бібліотека! Чекаємо на ВАС!

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка