Наукова бібліотека – вічне джерело знань, мудрості й наснаги!

Добігає кінця «Місячник першокурсника». Бібліотекарі докладають максимум зусиль, щоб візити першокурсників до НБ були цікавими, викликали бажання стати постійними користувачами та друзями. Бібліотечні фахівці протягом Місячника залучили до бібліотечного обслуговування 482 першокурсники, яким під час групової видачі підручників надавалися з різних питань, як індивідуальні (202) так групові (36) консультації.

Привертали увагу студентів 1 курсу експозиції традиційних книжкових виставок: «Тобі, першокурснику!», «Час вчитися», «1 вересня – День знань!», які протягом Місячника постійно оновлювалися. На сайті Наукової бібліотеки була представлена пізнавальна віртуальна відеобесіда з виставкою «Тобі, першокурснику!», яка інформувала про низку послуг, можливостей та пропонувала цікаву добірку основних та альтернативних підручників.

Наукова бібліотека, з перших днів навчання в університеті для студентів 1 курсу не тільки помічник в освіті, професійному становленні, а і територія духовності. До 120-річчя з дня народження академіка П. М. Василенка, ім’я якого носить наш університет, для студентів 1 курсу ННІ МСМ була проведена година освіченності «Петро Мефодійович Василенко – ровесник ХХ століття – Людина другого тисячоліття». Завідувачка відділом обслуговування Кірєєва С. М. розповіла студентській аудиторії про етапи життєвого і творчого шляху, цікаві факти з біографії видатного вченого та про його наукові розробки в області механізації та автоматизації процесів сільськогосподарського виробництва. З ім’ям Петра Мефодійовича була пов'язана ціла епоха становлення та розвитку землеробської механіки не тільки в Україні, а і в світі. Із зацікавленістю студенти сприйняли той факт, що працю П. М. Василенка «Теория качения колеса со следом» було використано при проєктуванні автоматичної станції пересування по поверхні Місяця спеціалістами NACA (США). Розповідь була доповнена оглядом літератури з фондів книгозбірні.

Наукова бібліотека – осередок збереження національної культури, народних традицій і звичаїв. Напередодні відзначення в Україні свята Покрови, Дня захисника України та українського козацтва НБ для першокурсників ННІ ЕКТ провела годину спілкування «Свята й обряди календарного циклу». Акцент спілкування було зроблено на те, що свято Покрови Пресвятої Богородиці для українців – свято християнське і національне, яке символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Студентам під час заходу було запропоновано розробити календар «Український рік в святах, традиціях і звичаях». Цікаве та пізнавальне завдання дозволило першокурсникам зануритися в неймовірну атмосферу колоритних українських народних традицій, радість живого спілкування, яке нічим не заміниш, а також – це незаперечно хороша нагода отримати новий досвід та емоції.

Запрошуємо усіх першокурсників до Наукової бібліотеки і надалі разом пізнавати світ друкованого слова, сучасних технологій, проводити час із користю та задоволенням! Бажаємо кожному студенту 1 курсу повною мірою скористатися послугами та можливостями Наукової бібліотеки, здобути високоякісну освіту та знайти своє місце в житті.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка