«Наукова комунікація в цифрову епоху» (он-лайн курс)

Наукова діяльність неможлива без пошуку і аналізу наукової літератури.  

Пропонуємо зареєструватись на  он-лайн курс «Наукова комунікація в цифрову епоху», розроблений у співпраці з компанією «CLARIVATE ANALYTICS», ГО «ЕЛІБУКР» та проектом «FOSTER» викладачами та співробітниками Національного університету «Києво-Могилянська академія»

Для кого цей курс?

Курс призначений для молодих дослідників: здобувачів ступеня PhD, викладачів університетів на ранніх етапах їхньої наукової кар’єри, всіх, хто прагне дізнатися більше про наукову комунікацію, її основні складники, новітні тренди та технології, секрети ефективної роботи з інформацією, управління даними дослідження, а також отримати відповідні навички.

Після завершення курсу ви зможете:

Зрозуміти, як відбувається сучасна наукова комунікація, яким чином відкритий доступ, відкрита наука, відкриті ліцензії, управління даними досліджень впливають на життєвий цикл наукового дослідження, зокрема, у поширенні та збереженні результатів вашого дослідження.

Застосовувати сучасні практики та пошукові техніки для роботи з науковими джерелами, використовувати універсальні та спеціалізовані інформаційні ресурси, сучасні веб-застосунки для різних етапів дослідження і не тільки.

По закінченню тим хто набрав більше 60 зі 100 балів видається сертифікат про проходження курсу.

Он-лайн курс «Наукова комунікація в цифрову епоху»  розпочався 2 березня 2020. Щотижня додаються нові теми, підключитися можна будь-коли, але не варто відкладати. Складається з відео лекцій і тестових завдань. Розрахований на 13 тижнів, відповідає двом кредитам.

Зареєструватися 

Структура курсу

Тиждень 1 -Вступ. Наукова комунікація: історія, сучасність, майбутні тренди.

Тиждень 2 Основи інформаційного пошуку. Пошукові системи. Структура наукової інформації. Бази даних. Основи роботи з Базою Даних EBSCO

Тиждень 3 Наукометрія. Impact factor. h-index. Абсолютні та нормалізовані показники. Звіти науковців. Звіти установ

Тиждень 4 Платформа Web of Science.

Тиждень 5 Основи роботи з Базою Даних Scopus. Перевірка індексації видання у Scopus

Тиждень 6 Профілі науковців. Publons. ORCID. ResearchGate.  Scopus Author ID, Google Scholar Citations та ін.

Тиждень 7 Робота з референс-менеджерами. EndNote. Mendeley

Тиждень 8 Дослідницька етика та академічна доброчесність. Академічна доброчесність та види її порушень. Засоби уникнення плагіату. Етика роботи з даними та корисні ресурси для перевірки наукових джерел інформації

Тиждень 9 Публікація. Критерії якості науковиї видань. Публікаційний процес. Елементи статті. Вибір видання. Рецензування. Поширення публікацій

Тиждень 10 Авторське право для науковців

Тиждень 11 Відкрита наука

Тиждень 12 RDM (Research Data Management) Управління даними досліджень та життєвий цикл даних. Де зберігати та як цитувати дані дослідження

Тиждень 13 Публікація дисертації

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка