Онлайн-лекція «Інформаційна грамотність – запорука успіху»

«Хто володіє інформацією, той володіє світом.» Натан Ротшильд

Величезний обсяг інформації проходить щодня крізь кожного члена університетської спільноти. І кожному важливо вміти знаходити тільки якісні, перевірені знання і вміти використовувати сучасні технології.

У співтоваристві свого Університету Наукова бібліотека, як правило, є надійним інформаційним центром, якому довіряють і де завжди можна отримати релевантну, оперативну, цінну інформацію та великий перелік різноманітних послуг. Наукова бібліотека, у рамках вивчення дисципліни «Вступ до фаху», підтримувала зв’язок і активно співпрацювала з кафедрою технічних систем та технологій виробництва та переробки продукції тваринництва щодо формування академічної доброчесності, інформаційної культури студентів 1 курсу спеціальностей 192 «Будівництво та цивільна інженерія» та 133 «Галузеве машинобудування». За ініціативою професора Науменка О. А. та директорки Наукової бібліотеки Університету Ніколаєнко Н. М. була проведена онлайн-лекція «Інформаційна грамотність – запорука успіху». Наразі можна говорити про бібліотечно-кафедральне ком'юніті. Інформація, інформаційна грамотність та інформаційна культура тісно переплетені і не можуть розглядатися окремо, на відміну від складних технічних питань, яким можна навчитися. Інформаційна грамотність вже давно є невід'ємною частиною освіти, адже без інформаційної грамотності не може бути повноцінної всебічної безперервної освіти.

Захід провела провідна бібліотекарка Бездольна Л. І., яка наголосила на важливості правильного підбору інформації для студентів в процесі підготовки індивідуальних завдань та різного роду досліджень, надала рекомендації щодо складання списку використаних джерел до них. А також в ході лекції розглянули функціональні можливості електронного каталогу для інформаційного пошуку та його подальшого використання під час навчання в університеті. Володіючи інформаційними ресурсами у вигляді бібліотечних фондів, каталогів та картотек, баз даних, що по суті є банками знань, працівники Наукової бібліотеки поширюють інформаційну грамотність, працюють над удосконаленням якості обслуговування та надання інформаційних послуг користувачам на базі сучасних інформаційно-комунікаційних та цифрових технологій.

Наукова бібліотека дякує професору Науменку О. А. (факультет механотроніки та інжинірингу) за співпрацю і запрошує всіх бажаючих до бібліотечно-кафедрального ком’юніті!

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка