Онлайн-лекція "Культура академічної доброчесності"

Сьогодні академічна доброчесність стала обов'язковою складовою системи забезпечення якості освіти в сучасних закладах вищої освіти. Академічна культура закладу вищої освіти повинна базуватися на довірі, чесності, прозорості, реальному навчанні, справжній науковій роботі. БТУ при формуванні стратегії розвитку освітнього середовища розглядає формування академічної культури й академічної доброчесності як важливі складові підвищення якості освіти. Реалізація цих складових залежить від орієнтації студентів, викладачів та адміністрації Університету на практичну цінність і важливість академічної доброчесності під час організації освітнього процесу.

Наукова бібліотека Університету мала можливість на факультеті механотроніки та інжинірингу для всіх першокурсників провести цікаву та ефективну кампанію з академічної доброчесності, яка сприяла поширенню практик академічної доброчесності в освітньому середовищі. Остання онлайн-зустріч пройшла для студентів 1 курсу за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування» за ініціативи професора кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв Харченка С. О. та директорки Наукової бібліотеки Ніколаєнко Н. М. Під час онлайн-лекції, яку провела провідна бібліотекарка Бездольна Л. І., було обговорено особливості формування культури академічної доброчесності у студентів, притягнення порушників до академічної відповідальності та реалізації політики доброчесності, а саме, зроблено акцент на необхідність зміни не лише норм, а і перш за все, цінностей здобувачів освіти у процесі навчання, підвищення рівня академічної культури.

Не може не тішити той факт, що сучасні студенти розуміють, що обізнаність щодо академічної доброчесності – це корисно, тож інформація про неї повинна поширюватися швидше. Наукова бібліотека – осередок академічної доброчесності університету – є надійним помічником академічної спільноти. Ми пропонуємо авторитетні ресурси, якісні послуги, корисну інформацію і завжди готові надати професійну допомогу. Залишаємось на зв'язку для замовлень на проведення лекцій, надання консультацій через месенджери, електронну пошту, телефон тощо. Запрошуємо до співпраці!

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка