Презентація книги Віктора Козоріза «Під знаком трактора»

17 грудня 2021 року співробітники Наукової бібліотеки Університету Кірєєва С. М. та Перевозник Т. В. взяли участь в презентації книги Віктора Козоріза «Під знаком трактора», що пройшла в Харківському історичному музеї імені М. Ф. Сумцова.

Журналіст і краєзнавець Віктор Козоріз вперше дослідив та висвітлив у своєму виданні унікальні матеріали, які розкривають одну з найцікавіших та маловідомих сторінок в історії українського селянства: тракторизацію сільського господарства України та українського села у 20-х роках ХХ сторіччя, а також вплив цієї політики на різні сфери життя українського суспільства, зокрема і літературного.

Співробітники Наукової бібліотеки Університету мали змогу презентувати на заході віртуальну виставку «Вітчизняне тракторобудування: становлення, розвиток та історія», яка була створена в онлайн-сервісі Genially, який дозволяє прикріпляти відео, аудіо та різні вбудовані об’єкти. Віртуальна виставка  справила позитивне враження і викликала зацікавленість учасників заходу.

Презентацію книги супроводжували макети тракторів, фотографії, плакати, що підготовили музейники. До речі, цьогоріч виповнилось 90 років з часу пуску Харківського тракторного заводу, який впродовж тривалого часу був лідером тракторобудування не лише в Україні, а і в колишньому СРСР. До ювілейних дат, пов'язаних з вітчизняним тракторобудуванням Укрпошта випустила поштову марку, листівку і конверт, присвячені першому трактору «Запорожець».

Учасники заходу отримали у подарунок книгу, листівку і конверт з поштовою маркою. Захід пройшов жваво, інформативно та цікаво.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка