Старт проекту «Схід Читає»

У Харківській державній науковій бібліотеці ім. Короленка 16 січня 2019р. відбулася  презентація проекту «Схід Читає», на якому пощастило побувати співробітникам бібліотеки  Гончар А., Сьомак Т. та  учасникам читацького клубу «Слово» ХНТУСГ.       

Новий проект  "Схід Читає» – це важлива ініціатива, і стосується вона пропагування бібліотек та вітчизняної книги на Сході країни. «Бібліотеки мають бути центрами громадського і культурного життя» – так вважають ініціатори проекту. Для цього благодійний фонд Сергія Жадана  у партнерстві з Українським інститутом книги за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» запланував серію зустрічей з відомими українськими письменниками, а також презентації для бібліотекарів і читачів східних регіонів найцікавіших книжкових новинок. Команда проекту планує протягом січня-березня 2019 року відвідати близько 30 бібліотек у 15 населених пунктах Донецької і Луганської областей.

На прес-конференції та літературному вечорі з присутніми зустрілися українські письменники  Сергій Жадан, Андрій Курков, Євген Положій,  Іван Андрусяк.

Впродовж літературного вечору письменники розповідали цікаві історії про свої поїздки країною. Гості теж говорили про важливість книг і читання та ставили цікаві питання до присутніх. Іван Андрусяк потішив учасників заходу дитячими віршиками з власної збірки "Лякація". Сергій Жадан читав власні поезії. Андрій  Курков зачитав розділ зі своєї книги "Сірі бджоли".  І завершив вечір Євген Положій, який хоч і віддає перевагу прозі, та спеціально для таких зустрічей має кілька поезій.

Такі зустрічі є особливо актуальними у контексті Програми поповнення фондів публічних бібліотек Українського Інституту книги. Планується, що загальна кількість примірників книжок, які потраплять в бібліотеки цього року складе – 1 028 800 примірників.

В наш час, коли  доступна будь-яка інформація дуже важливе живе спілкування та обмін думками!

 

 

"Схід читає"

 

"Схід читає"

 

"Схід читає""Схід читає""Схід читає""схід читає""Схід читає""Схід читає""Схід читає""Схід читає""Схід читає""схід читає"

проект  "Схід Читає", бібліотека ім. Короленка 16 січня 2019 р.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка