«Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити»

Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Друга Світова війна… Страшна війна ХХ століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні. Воїни-переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожний клаптик рідної землі, вистояли і перемогли. Для України ціна тієї перемоги жахлива – мільйони людських життів.

Напередодні свята Наукова бібліотека організувала цикл заходів «Війна у пам’яті – біль у серці», спрямованих на висвітлення подвигу українського народу у роки Другої світової війни. До заходів ввійшли книжкові виставки «Вічна пам’ять поколінь» (б. п. №2 вул. Мироносицька, 92), «Україна: віхи історії» (б. п. №3 вул. Алчевських,44) та відкритий перегляд літератури «Ріка нашої пам’яті» (б. п. №1 пр. Московський,45).

Матеріали експозицій, а саме, книги, альбоми, газетно-журнальні статті висвітлюють події трагічних днів війни, боротьбу нашого народу проти нацизму та ще раз нагадують, що цей всесвітньо-історичний подвиг не згасне у віках, він назавжди залишиться у вдячній пам`яті людства.  

Наукова бібліотека запрошує переглянути віртуальний огляд  «Гірка правда війни: книги про Другу світову війну, що спонукають переосмислити історію…»

Ми віддаємо данину глибокої поваги ветеранам Другої світової війни і схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах та селах. Усі ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини. 

Цикл заходів «Війна у пам’яті – біль у серці»

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка