Віртуальний флешмоб "Вишиванка - твій генетичний код!"

21 травня, вся Україна святкувала День вишиванки.  Вишиванка – це символ, який зберігає коріння українського народу, ідентичність та краще розуміння себе. У вишивці зашифровано наш генетичний код. І жоден вірус не став на перепоні святкування Всесвітнього дня вишиванки. Цьому є доказ віртуальний флешмоб, ініційований Науковою бібліотекою, до якого долучилася велика і дружня родина ХНТУСГ.

Вишиванка єднає Україну! Ми ще раз у цьому переконалися. Символічно, що флешмоб розпочала світлина вишиванки з Тернопільщини, якій понад 60 років, що зберігається в родині Ольги Мамаєвої (Наукова бібліотека), а завершила – світлина дитячої вишиванки  1960-х років з Харківщини від родини Тетяни Перевозник (Наукова бібліотека).

Вишитий рушник – символ України!  Кожний рушник на світлинах учасників флешмобу – це найбільш шанований оберіг родини! Та вражає своєю неповторною красою родинний Слобожанський автентичний рушник 19 століття Моісєєвої  Н. І. (завідувачка кафедрою ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування»). Світлини, на яких представлені жіночі прикраси, оздоблені вишивкою, зроблені власноруч Анастасією Лапченко (асистентка кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування»), милують і зачаровують своєю вишуканістю і оригінальністю.

Вишиванка – зв’язок поколінь, який не переривається від роду до роду. Приємно бачити на світлинах батьків та бабусь, які долучають дітей та онуків до традицій святкування Дня вишиванки.

Вітання колективу ХНТУСГ зі святом надійшли з далекої Канади від родини Катерини та Олексія Чигриних (випускники ХНТУСГ).

До флешмобу долучилася майстриня з вишивки Тетяна Обрезкова (спеціаліст дирекції ННІ ПХВ), яка надала світлини своїх робіт, вишитих бісером ікон.

Пандемія COVID–19 заставила українців одягти захисні маски. Світлана Заїка (проректорка з науково педагогічної роботи ХНТУСГ) поділилася світлинами захисної вишитої маски – нового тренду сучасності, який додає позитиву.

Нажаль, ми не так часто одягаємо вишиванки, але погодьтеся, що кожна пані у ній чарівна, а кожний пан, то козак. Тож одягаймося в свій «код нації» частіше!

Наукова бібліотека висловлює подяку всім, хто долучився до віртуального флешмобу на честь святкування Дня вишиванки. Нехай життя буде вишите на вашій вишиванці кольорами щастя, радості, добра!

Віртуальний флешмоб "Вишиванка - твій генетичний код!"

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка