Заняття з академічної доброчесності

Академічна доброчесність – це мотивоване та відповідальне навчання і викладання, основа якісної освіти та шлях до формування свідомого громадянського суспільства. Категорія академічної доброчесності є всеохоплюючою. Вона стосується не лише загальної корпоративної культури університету, внутрішньої культури студента, а також включає в себе духовні засади, етичні і моральні принципи.

Наукова бібліотека як осередок доступу до інформаційних потоків розповсюджує та популяризує серед студентів і усіх користувачів правила та чесноти академічної доброчесності та спонукає дотримуватися їх.

4.12.20 і 10.12.20 Наукова бібліотека для здобувачів вищої освіти 13 групи ФТСЛ та 1 курсу ННІ МСМ провела теоретичні заняття з академічної доброчесності. Провідна бібліотекарка Бездольна Л. І. розповіла про понятійний апарат академічної доброчесності, морально-етичні цінності учасників освітнього процесу у здійсненні комунікацій, види плагіату. Також зосередила увагу на аспектах набуття першокурсниками компетентностей з якісного академічного письма. Вона також відзначила, зокрема, що дотримання академічної доброчесності регламентоване «Положенням про академічну доброчесність учасників освітнього процесу», ухваленого рішенням Вченої Ради ХНТУСГ від 30 січня 2020 року та «Кодексом честі ХНТУСГ».

Здобувачі вищої освіти також довідалися, що ХНТУСГ, підтримуючи принципи академічної доброчесності і підвищення якості освіти, з 2020-2021 навчального року здійснює перевірку всіх робіт здобувачів вищої освіти на ознаки плагіату за допомогою сервісу Unicheck. Завідувачка відділом інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Мартиненко Н. Є. продемонструвала функціональні можливості сервісу, зазначивши, що він може працювати з текстами у різних форматах. Детально були розглянуті базові можливості користувача системи, інструментарій перевірки та збереження звітів.

Інформаційні заходи пройшли змістовно, цікаво і корисно. Наукова бібліотека щиро дякує за співпрацю завідуючому кафедрою транспортних технологій і логістики Войтову В. А. та директору ННІ МСМ Власовцю В.М.

Долучайтесь до інформаційних заходів Наукової бібліотеки. Продемонструймо небайдужість до якісної освіти в Україні!

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка