Знайди свою книжку!

Саме під таким гаслом відбувся перший в Україні Національний тиждень читання, під час якого кожен міг упевнитись, що правильна книга в правильний час здатна затягнути людину в читання й згодом зробити це її постійною практикою.

Наукова бібліотека долучилась до першої в Україні загальнонаціональної акції Національного тижня читання, ініційованої Українським інститутом книги, присвяченої популяризації читання, в якій українські видавництва, бібліотеки, книгарні та читачі об'єдналися заради того, аби якнайбільше українців знайшли свою книжку, свій формат читання та свого автора.

Це стало чудовою нагодою для приємної зустрічі в бібліотеці з найбільшими шанувальниками української книги і поціновувачами читання – благодійниками, меценатами і друзями бібліотеки серед науковців, викладачів, студентів, яка відбулась 17 грудня в читальному залі.

З активними читачами бібліотеку пов’язують давні міцні дружні відносини. Протягом багатьох років українську і світову сучасну літературу постійно дарує бібліотеці Грабар Наталя, доктор наук із соціальних комунікацій та Кірюхіна Маргарита, художній керівник і фахівець сектору виховної роботи навчального відділу Університету, яка, до речі, відзначилась ще й як найактивніша учасниця інноваційного проєкту «Книга захиснику», підтримавши акцію щодо збору книг для українських воїнів. Директор бібліотеки Наталія Ніколаєнко із вдячністю відмітила, що особистий внесок викладачок у якісне поповнення фонду художньої літератури бібліотеки сприяє задоволенню культурних і естетичних потреб наших користувачів.

Слова подяки від бібліотеки отримала також Альона Півень, кандидат економічних наук, яка на власному ентузіазмі організувала передавання до бібліотеки книжкових зібрань викладача Леонова О. П. та подарувала декілька унікальних енциклопедичних видань.

Особливо були відзначені Мандич Олександра, доктор економічних наук, професор, керівник відділу медіакомунікацій та Альона Заїка, голова Ради молодих вчених Університету, які не тільки самі є постійними учасниками бібліотечних заходів з популяризації книги і читання, але й дбають про активне залучення своїх студентів до бібліотеки! Саме завдяки їх зусиллям найбільшу активність у заявлених через соцмережі віртуальних фото-флешмобах бібліотеки «Університет читаючий» (2020) та «Книга в моді при любій погоді» (2021) проявляють студенти-маркетологи 1 і 2 курсу факультету управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю.

Користуючись нагодою, в рамках загальнонаціональної акції Національного тижня читання директор бібліотеки оголосила підсумки цьогорічного флешмобу «Книга в моді при любій погоді», умовою якого було не тільки зробити креативне фото книги, опублікувавши його в соцмережі, але й зробити допис до нього і отримати уподобання. Автори фото, які набрали найбільшу кількість лайків, стали переможцями і отримали призи за креатив. Ними стали:

  • Анна Аносова - група 23ТТ факультету економічних відносин та фінансів за фото книг патріотичної тематики, які вона наразі читає, а до світлини додала свій власний вірш!
  • Анастасія Титар - група МР20-3б факультету управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю за фотосесію улюбленої книги "1984" Джорджа Оруела

Символічно, що зустріч в бібліотеці проходила напередодні Дня святого Миколая, коли існує давня традиція дарувати подарунки. Цього разу презентами від бібліотеки для наших активних читачів і друзів бібліотеки стали книги українських видавництв, що мотивують до саморозвитку, самовдосконалення, спонукають до творчості і дарують оптимізм.

Сподіваємось, що кожна подарована книга знайшла свого вдячного читача!

Від імені бібліотеки Наталія Ніколаєнко подякувала кожному за активну участь у житті бібліотеки і висловила впевненість у подальшій співпраці.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка