Доступ до ScienceDirect та Scopus

Перехід на сторінку "Бази даних наукової інформації"

Шановні науковці!

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка отримав доступ до повнотекстової бази наукових досліджень ScienceDirect та міжнародної наукометричної бази даних Scopus. Передплату за кошти держбюджету забезпечило Міністерство освіти і науки України  завдяки підписанню договору між ДНТБ України та компанією Elsevier  щодо доступу до електронних наукових баз та аналітичних ресурсів.

 

ScienceDirect – повнотекстова база даних компанії Elsevier – одна з найбільших онлайн-колекцій опублікованих наукових досліджень. З 01.01.2021 р. по 31.12.2021 р. науковці мають доступ до майже 39 тис. електронних книг (включно з безстроковим доступом до колекції з 2088 електронних монографій 2019–2020 рр.).

На платформі ScienceDirect представлені: електронні книги Elsevier (eBooks), книжкові серії (Book Series), довідкові видання (Handbook), навчальні посібники (Textbooks) тощо.

Понад 1,2 мільйона статей на ScienceDirect мають відкритий доступ.

Scopus – міжнародна наукометрична база даних, яка надає можливість ознайомлюватися з рефератами та бібліографією праць, опублікованих у наукових виданнях, відстежувати їх цитованість. Безкоштовний доступ надається до 31 травня 2021 року.

 

Доступ до баз даних можливий з мережі університету та здійснюється за посиланнями:

ScienceDirecthttps://www.sciencedirect.com/

Scopushttps://www.scopus.com/

 

Серед переваг використання платформи ScienceDirect – зручний та інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс, широко розповсюджені формати завантаження повних текстів (PDF і HTML) та наявність гіперпосилань на значну кількість науково-технічних і медичних статей на платформах інших видавництв.

Перші кроки у ScienceDirect

Читання – це навчання

Цікавій Варварі на базарі носа Не відірвали

ScienceDirect – можливості у відкритому доступі

 

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка