10 листопада – Всесвітній день молоді

Всесвітній день молоді – неофіційне міжнародне свято під егідою Всесвітньої федерації демократичної молоді (ВФДМ), яке відзначається щорічно 10 листопада. Свято було засновано в 1945 році, приблизно через два місяці після закінчення Другої світової війни. Дата святкування приурочена до дня закінчення Всесвітньої конференції молоді, яка проходила з 29 жовтня – 10 листопада в столиці Англії місті Лондоні. На конференції були присутні представники 63 країн. А в цілому рух об'єднав 30 мільйонів людей по всьому світу.

Сьогодні свято відзначають активісти руху, які займаються питаннями миру на планеті, захисту прав молоді, незалежності націй, боротьби з расизмом та захистом здоров'я молодого покоління.

Серед багатьох свят, які відзначають всі країни світу – воно особливе та унікальне, бо саме такою є молодість. Це неповторна та відповідальна пора, коли молода людина починає самостійне життя, ухвалює перші власні рішення.

Вітаємо з Всесвітнім днем молоді та бажаємо усім успіхів у навчанні і роботі, творчої енергії, міцного здоров’я, незалежних думок та сил.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка