4 березня - 150 років від дня народження Євгена Оскаровича Патона

Євген Патон – український вчений у галузі зварювальних процесів і мостобудування народився 4 березня 1870 року. Серед численних творінь Євгена Патона – величезна кількість відомих мостів: міст імені Євгенії Бош через Дніпро, Парковий міст через Петровську алею в Києві.

Наукові розробки вченого підняли вітчизняне будівництво на новий рівень. Євген Патон створював схеми проектування мостів, винаходив способи реконструкції зруйнованих споруд, досліджував електрозварювання, винайшов власний метод зварювання, названий «методом Патона».

Євген Патон зробив величезний внесок в оборонну промисловість СРСР в роки Другої Світової війни. Розробив технологію для зварювання сталі, яку використовували для виготовлення танкових башт.

Міст Патона через Дніпро став однією з визначних пам’яток України.  У народі його називають Мостом закоханих.  На жаль, академік не дожив трьох місяців до відкриття свого головного творіння. Євген Оскарович Патон помер 12 серпня 1953 року у Києві.

Наукова бібліотека запрошує до читання книг про життя відомого українського вченого в галузі електрозварювання Євгена Патона:

  • Малишевский, И. Ю.    Рассказы о Патоне / И. Ю. Малишевский. 2-е изд., испр. и доп. Киев : Дніпро, 1990. 490 с.
  • Патон, Е. О. Воспоминания : лит. запись Юрия Буряковского / Е. О Патон. Киев : Держ. вид-во худож. л-ри, 1955. 322 с.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка