Довкілля – всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Вода, повітря, земля, флора та фауна – це все довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю папірця чи недопалку до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових підприємств, що отруюють повітря; від зірваних первоцвітів до вирубаних гектарів лісів.

Починаючи з 1999 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року №855/98 щороку в третю суботу квітня в Україні відзначають День довкілля на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій щодо розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево-Життя».

Мета цього дня – привернути увагу громадськості до екологічних проблем держави, спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні екосистеми сягнуло своєї критичної межі.

Найбільша шкода навколишньому природному середовищу здійснюється громадянами через низький рівень екологічної свідомості та культури поведінки на природі, їх байдужості до майбутнього нашої держави.

Не забувайте, стан природи навколо нас залежить від дій кожного! Збережемо природу разом!

Щорічно влада, громадські організації, екологи закликають українців та всіх, хто піклується про природу, взяти участь у квітневому суботнику, висадці дерев, наведенні порядку на вулицях, у парках і скверах, озелененні територій, збиранні сміття, а також проведенні різних конференцій та лекцій, які підвищують усвідомленість населення в екологічних і природоохоронних питаннях.

Але сьогодні ситуація інша. У зв’язку з карантином, заходи скасовані! Залишайтеся вдома.

Пропонуємо ознайомитися з літературою на дану тематику, яку ви можете отримати, звернувшись до Наукової бібліотеки:

  • Сухарев, С. М. Основи екології та охорони довкілля [Текст] : навч. посіб. / С. М. Сухарев, С. Ю. Чундак, О. Ю. Сухарева ; Ужгород. нац. ун-т. – Київ : Центpнавч. л-pи, 2006. – 394 с.
  • Екологія та природні багатства України [Текст] : презентаційно-іміджевий альманах. Вип. 1. – Київ : Новий друк, 2004. – 318 с. : фото.
  • Головкін, О. В.  Екологічний контроль та нагляд в Україні [Текст] : монографія / О. В. Головкін ; Нац. акад. прокуратури України. – Кам’янець-Подільський : ТОВ „Друкарня Рута”, 2014. – 437 с.
  • Екологічна токсикологія [Текст] : навч. посіб. / В. К. Пузік [та ін.] ; Харків. нац. аграр. ун-т ім. В. В. Докучаєва. – Харків : ХНАУ:  Мачулін, 2016. – 352 с.

Більше можна дізнатися, звернувшись до Електронного каталогу НБ

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка