24 жовтня ‒ День Організації Об’єднаних Націй

24 жовтня 1945 року, менш, ніж через два місяці після завершення Другої Світової війни, набув чинності Статут Організації Об'єднаних Націй, підписаний у червні 1945 року і ратифікований п'ятьма постійними членами ООН та 29-а країнами ‒ учасницями установчої конференції у Сан-Франциско. Україна серед перших держав підписала цей документ і ввійшла до групи засновників організації.

Основним завданням ООН є забезпечення міжнародного миру та відвернення загрози світової війни. Головними робочими структурами ООН є Генеральна Асамблея, та Рада Безпеки (РБ).

У 1971 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла резолюцію, в якій вона рекомендувала державам-членам відзначати цей день як державне свято.

Після здобуття незалежності розпочався новий етап діяльності України в ООН. Вона починає виступати як самостійний суб’єкт міжнародних відносин. Наша держава неухильно дотримується цілей та принципів цієї найавторитетнішої всесвітньої організації, робить суттєвий внесок у справу зміцнення миру, роззброєння, економічного й соціального розвитку та захисту прав людини.

Традиційно в День Організації Об’єднаних Націй в залі Генеральної Асамблеї проводиться міжнародний концерт.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка