27 вересня ‒ День машинобудівника України

Враховуючи особливу важливість машинобудівної галузі в розвитку і функціонуванні економіки країни, а також її роль у суспільстві, професійне свято машинобудівників – «День машинобудівника» було закріплено Указом Президента України від 8 вересня 1993 року № 361/93 і щорічно відзначається в четверту неділю вересня.

Машинобудування України займає одну з ключових позицій в економічному секторі країни, воно має свою власну структуру і поділяється на масу окремих галузей. Основними складовими ринку машинобудівної промисловості в Україні є продукція таких галузей, як транспортне та енергетичне машинобудування, а також машинобудування для нафтохімічної і хімічної, металургійної та гірничодобувної промисловості, верстатобудування.

У цілому, в структурах і підрозділах машинобудівної галузі України задіяно понад 2800 промислових підприємств і понад 230 організацій, що виконують різноманітні наукові, науково-технічні та дослідницькі роботи.

Наукова бібліотека запрошує ознайомитися з літературою на дану тематику, яка є в її фондах:

  • Технологія машинобудування [Текст] : навч. посіб. / Є. О. Горбатюк [та ін.]. - Львів : Новий Світ-2000, 2012. - 358 с.
  • Автоматизація виробничих процесів у машинобудуванні та приладобудуванні [Текст] : укр. межвідом. наук.-техн. збірник. Вип. 45 / Нац. ун-т „Львівська політехніка” ; за ред. З. А. Стоцько. - Львiв : [б. в.], 2011. - 502 с.
  • Сучасні системи технологій у машинобудуванні [Текст] : зб. наук. пр., присвяч. 90 - річ. з дня народж. проф. Одес. нац. політехн. ун-ту / Одес. нац. політехн. ун-т ; за ред. Ф. В. Новіков. - Одеса : ОНПУ, 2015. - 272 с.
  • Системно-логістичний підхід до проектування трібосистем в машинобудуванні [Електронний ресурс] : монографія / В. А. Войтов [та ін.]. - Харків : [б. в.], 2013. - 339 с.
  • Новиков, Ф. В. Оптимальные решения в машиностроении [Текст] : монография / Ф. В. Новиков, В. А. Жовтобрюх, Г. В. Новиков. - Днепр : Лира, 2018. - 424 с.
  • Технологічні основи машинобудування [Текст] : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / М. Ф. Дмитриченко [та ін.] ; Нац. трансп. ун-т. - Київ : НТУ, 2017. - 212 с.
  • Орловський, Б. В. Мехатроніка в галузевому машинобудуванні [Текст] : навч. посіб. / Б. В. Орловський ; Київ. нац. ун-т технологій та дизайну. - Київ : КНУТД, 2018. - 416 с.

Більше інформації Ви можете знайти в електронному каталозі НБ

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка