3 листопада – народилась Ірен Роздобудько

Українська журналістка, письменниця, поетеса Ірен Віталіївна Роздобудько народилась 3 листопада 1962 року у Донецьку. Закінчила факультет журналістики Київського Національного Університету.

Працювала у Донецькому відділку ТАРС-РАТАУ телеграфісткою, у багатотиражці Донецького металургійного заводу, журналісткою та дикторкою радіогазети. З 1988 року живе в Києві, де працювала в газеті «Родослав», журналі «Сучасність», оглядачкою на першому й третьому каналах Національної радіокомпанії, оглядачкою у газеті «Всеукраїнські відомості», заступницею головного редактора в журналі «Наталі», головною редакторкою у журналі «Караван історій. Україна» та журналісткою у журналі «Академія».

Дебютний детектив «Пастка для жар-птиці» (вперше опублікований під назвою «Мерці», 2000) приніс авторці першу, але не останню нагороду у конкурсі літературних відкриттів Коронація слова. Популярність серед українських та іноземних читачів здобула романом «Ґудзик» (2005), до якого написала кіносценарій.

Творчий доробок письменниці складають дві поетичні збірки, десятки романів масової літератури (детективи, психологічні драми), дитячі книги (зокрема, з серії «Життя видатних дітей», 2007), повість для підлітків «Арсен» (2012) тощо. Твори Ірен Роздобудько перекладено російською та англійською мовами.

Пропонуємо ознайомитися з творами Ірен Роздобудько, які є в фондах Наукової бібліотеки:

  • Роздобудько, І. Останній діамант міледі [Текст] : авантюр. роман / І. Роздобудько. - Харків : Фоліо, 2006. - 222 с.
  • Роздобудько, І. ЛСД. Ліцей слухняних дружин [Текст] : роман / Ірен Роздобудько. - 2-ге вид. - Харків : Книж. клуб „Клуб сім. дозвілля”, 2015. - 320 с.
  • Роздобудько, І. Арсен [Текст] : повість / І. Роздобудько. - Київ : Грані-Т, 2012. - 220 с.
  • Роздобудько, І. Амулет Паскаля [Текст] : роман / І. Роздобудько. - Київ : Нора-Друк, 2012. - 199 с.
  • Роздобудько, І. Оленіада [Текст] / І. Роздобудько. - Харків : Фоліо, 2014. - 220 с.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка