4 листопада – День залізничника України

Щорічно, 4 листопада, в Україні відзначається День залізничника ‒ професійне свято працівників залізничного транспорту. Саме 4 листопада 1861 року з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший поїзд на територію сучасної України. Цей день вважається початком історії залізниць в Україні.

До незалежності України офіційна історіографія називала першою залізничною лінією ділянку Одеса ‒ Балта, яка була побудована на 5 років пізніше від лінії Перемишль ‒ Львів. Комуністичний режим замовчував усі досягнення на тій території сучасної України, яка належала не до царської Росії, а до Австро-Угорщини.

Згідно з рейтингом Всесвітнього економічного форуму, українські залізниці займають 37 місце у світі. Територією України проходять 4 Міжнародні транспортні коридори. Довжина національної мережі залізничних транзитних коридорів в Україні складає 3162 км.

У даний час «Укрзалізниця» у своєму потенціалі має Донецьку, Львівську, Одеську, Південну, Південно-Західну і Придніпровську залізницю, які здійснюють перевезення згідно з внутрішніми та міждержавним повідомленнями. Державна адміністрація залізничного транспорту України проводить регулярні наради та круглі столи, на яких обговорюються злободенні питання, що стосуються поліпшення сервісного обслуговування пасажирів, своєчасної заміни парку вантажних і пасажирських вагонів, тепловозів і електровозів.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка