7 квітня - Всесвітній день здоров’я

Свято відзначається щорічно 7 квітня в день створення в 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров'я (World Health Organization, WHO). Мета святкування – підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому та привернути широку громадську увагу до цих проблем і питань.

За час, що минув з того історичного моменту, членами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) стали 194 держави світу. Україна – член ВООЗ з 1948 року.

Всесвітній день здоров'я – це підказка та заклик підтримувати активний спосіб життя, щоб залишатися здоровим і запобігати хворобам. 

Ось декілька порад щодо здорового способу життя: 

  • Почніть дотримуватися здорового способу життя прямо зараз і докладіть зусиль для поступового прогресу;
  • Підтримуйте фізично активний спосіб життя і зробіть заняття спортом частиною вашого повсякденного життя;
  • Уникайте використання обмежувальних дієт в ім'я втрати ваги. Вони можуть зашкодити вашому здоров'ю і запропонувати лише тимчасову втрату ваги.
  • Підтримуйте здорову масу тіла;
  • Їжте регулярно, ніколи не пропускайте сніданок чи обід;
  • Уважно ставтеся до своєї їжі, як до можливості живити себе. Вкрай рідко вживайте солодкі продукти та їжу з упаковки;
  • Їжте сезонну їжу і вживайте велику кількість фруктів і овочів. Надайте перевагу фруктам і овочам, які вирощуються в нашій місцевості;
  • Уменшіть споживання солі та цукру. Це крок, який може сприяти запобіганню ожиріння, діабету, високого кров'яного тиску та хвороб серця;
  • Підтримуйте достатній рівень водного балансу. Це важлива складова для досягнення загального доброго здоров'я; 
  • Намагайтеся уникати стресу. Займіться йогою, практикуйте медитацію і працюйте у напрямку зміни вашого ставлення до стресу.

Почніть зі здорового способу життя прямо зараз і докладіть зусиль для поступового прогресу. 

Ще одна порада! Не забувайте, що зараз у світі поширюється небезпечний коронавірус, вперше зафіксований у грудні 2019 року в Китаї. 31 грудня 2019 року влада Китаю поінформувала про спалах невідомої пневмонії Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ). 30 січня на засіданні Комітету з надзвичайних ситуацій ВООЗ спалах нового коронавірусу був визнаний надзвичайною ситуацією в галузі громадської охорони здоров'я, що має міжнародне значення. 11 лютого 2020 року захворювання отримало назву нової коронавірусної пневмонії ‒ COVID-2019 (офіційна назва SARS-CoV-2).

В Україні коронавірусну інфекцію Covid-19 вперше було діагностовано 3 березня 2020 року в Чернівцях. 11 березня 2020 року Уряд України запровадив загальнонаціональний карантин, який триватиме до 24 квітня. Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні.

Щоб захиститися від інфікування рекомендовано: уникати близького контакту з тими, хто має гарячку або кашель; не торкатися обличчя немитими руками; часто мити руки з милом чи обробляти дезінфекційними засобами; ретельно готувати їжу, зокрема м’ясо і яйця; уникати незахищеного контакту з дикими та домашніми тваринами.

Будьте здорові, зберігайте спокій і піклуйтеся про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких кожного дня, адже це запорука щасливого життя!

Наукова бібліотека пропонує Вам переглянути  інформаційний шорт-лист "Що треба знати про короновірус?" та віртуальну бесіду «Хвороби цивілізації»

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка